Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
400 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 40 g tuku, 200 ml mlieka, 40 g cukru, soľ, 2 vajcia, 1 cibuľa, 350 g kyslej kapusty, 1 lyžica oleja, čierne korenie, mletá paprika, 150 ml kyslej smotany
Z múky, tuku, mlieka, cukru, droždia, 1 vajca a štipky soli vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme 20 min kysnúť. Cibuľu narežeme a na oleji opražíme, pridáme vyžmýkanú kapustu a 10 min ju podusíme. Osolíme, okoreníme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnúť. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik, rozotrieme naň kapustu, prelejeme ho kyslou smotanou rozmiešanou s vajcom a zvinieme do rolády. Rozrežeme na 7 častí a uložíme ich do vymazanej tortovej formy reznou časťou dolu. Necháme 20 min kysnúť, potom pečieme pri strednej teplote asi 40 min. Režeme ako tortu. Podávame teplé.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
To vyskúšam