Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
1 šálka = 250 ml, 1 šálka základnej majonézy, 3/4 šálky ostrého kečupu + 2-3 PL na ozdobu, 1 CL Tabasca, štipka soli, 1/4 CL bieleho mletého korenia, šťava z polovice citrona, 1 PL dobrého koňaku - napr. pravého francúzskeho
Do primeranej nádoby dáme majonézu a kečup, ktoré dôkladne zmiešame s koňakom a citronovou šťavou. Primiešame lyžičku Tabasca, biele korenie a soľ. Znovu dobre premiešame. Pripravíme si papierový lievik a naplníme ho odloženým kečupom. Odstrihneme špičku a kečupom ozdobíme povrch omáčky. Podávame k rôzne upraveným mäsám, ale najmä ku krevetám.
Zdroj: recept pochádza z Libanonu. Posledné dni bolo pridaných viac receptov na prípravu kreviet, tak som sa rozhodla zverejniť túto skvelú omáčku. Hodí sa aj ku grilovanej zelenine a výborne zvýrazní jej chuť.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka, dakujem za bodík
Bude dnes k cukete od Evky H.a k tomu upečiem zemiaky