![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa |
![]() |
Čas prípravy: 20 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
100 g celých sušených červených chilli papričiek, 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, soľ, 2 CL sladkej mletej červenej papriky, 1 hrnček = 250 ml, 1/3 hrnčeka mletého koriandru, 1/3 hrnčeka mletého rímskeho kmínu, 2/3 hrnčeka olivového oleja
Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a prekrojíme ich po dlžke na polovice. Vo vhodnej nádobe ich zalejeme vriacou vodou, aby zmäkli. Zaliate papričky necháme aspoň 5 minút odstáť. Do mixovacej nádoby nasypeme koriander, rímsky kmín, červenú mletú sladkú papriku, soľ a scedené papričky. Vložíme ponorný mixér a mixujeme za prilievania olivového oleja tenkým prúdom na hladkú pastu. Preložíme do vhodnej sklenenej nádoby, zalejeme malým množstvom olivového oleja a vzduchotesne uzavrieme. Dáme do chladničky, kde vydrží viac týždňov. Podáva sa pri izbovej teplote ako príloha k arabským pokrmom - napr. ku kuskusu. Vmiešava sa do jedál, ktoré majú mať zvlášť ostrú chuť - polievky, guláše. Ako chuťovka k zelenine a k marinovaniu mäsa, pri grilovaní a pečení - hydina, jahňacina.
Zdroj: televízna relácia oo varení - TV paprika. Harrisa je charakteristická pre Libanon, Maroko a Alžír. Vyrába sa aj priemyselne.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ja si vlastnú, doma pripravenú Harrisu neviem vynachváliť. Kupovaná sa s ňou nedá porovnať.
Recept znám a dělám ho.
Janka, myslím, že manžela naozaj prekvapíš. Harrisa je dobrá aj na grilovačku. Dakujem
Ibolko, tento recept je už jsem vytiskla a musím udělat, ve skleníku máme pár sazenic pálivých papriček, česnek je také na zahradě, tak až to vše dozraje jdu na to
(to bude překvapení pro manžela
)