Viac ako  4 000  receptov

Harrisa - pálivá pasta

Harrisa - pálivá pasta
nahoru
Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta Harrisa - pálivá pasta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Čas prípravy Čas prípravy: 20 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

100 g celých sušených červených chilli papričiek, 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, soľ, 2 CL sladkej mletej červenej papriky, 1 hrnček = 250 ml, 1/3 hrnčeka mletého koriandru, 1/3 hrnčeka mletého rímskeho kmínu, 2/3 hrnčeka olivového oleja

Postup

Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a prekrojíme ich po dlžke na polovice. Vo vhodnej nádobe ich zalejeme vriacou vodou, aby zmäkli. Zaliate papričky necháme aspoň 5 minút odstáť. Do mixovacej nádoby nasypeme koriander, rímsky kmín, červenú mletú sladkú papriku, soľ a scedené papričky. Vložíme ponorný mixér a mixujeme za prilievania olivového oleja tenkým prúdom na hladkú pastu. Preložíme do vhodnej sklenenej nádoby, zalejeme malým množstvom olivového oleja a vzduchotesne uzavrieme. Dáme do chladničky, kde vydrží viac týždňov. Podáva sa pri izbovej teplote ako príloha k arabským pokrmom - napr. ku kuskusu. Vmiešava sa do jedál, ktoré majú mať zvlášť ostrú chuť - polievky, guláše. Ako chuťovka k zelenine a k marinovaniu mäsa, pri grilovaní a pečení - hydina, jahňacina.

Poznámka

Zdroj: televízna relácia oo varení - TV paprika. Harrisa je charakteristická pre Libanon, Maroko a Alžír. Vyrába sa aj priemyselne.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Harrisa - pálivá pasta"

vložené: 30. 08. 2010 11:22:58  nahlásiť  reagovať
 

Ja si vlastnú, doma pripravenú Harrisu neviem vynachváliť. Kupovaná sa s ňou nedá porovnať. smajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 30. 08. 2010 05:57:50  nahlásiť  reagovať
 

Recept znám a dělám ho.smajlik

vložené: 20. 07. 2010 19:47:03  nahlásiť  reagovať
 

Janka, myslím, že manžela naozaj prekvapíš. Harrisa je dobrá aj na grilovačku. Dakujemsmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 20. 07. 2010 12:11:41  nahlásiť  reagovať
 

Ibolko, tento recept jesmajlik už jsem vytiskla a musím udělat, ve skleníku máme pár sazenic pálivých papriček, česnek je také na zahradě, tak až to vše dozraje jdu na tosmajliksmajlik (to bude překvapení pro manželasmajlik)smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz