Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 6 |
6 kuracích prs, soľ, sladká mletá červená paprika, mleté biele korenie, 6 tenkých plátkov masla Plnka: 4 artičoky pokrájané na jemno, 250 ml jemne pokrájaných malých šampionov, 1 žltok, 6 ks postrúhanej mrkvy 3 PL postrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 1 žltok, strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 3 PL jemnej strúhanky, 3 PL na drobno posekanej petržlenovej vňate, 1 CL sušenej bazalky, 10 zrniek celého zeleného korenia, Na dekoráciu: 6 vydlabaných artičokov, 6 krúžkov kompotovaného ananásu, 6 mrkiev, soľ, maslo, čierne olivy, strúhaný syr, voda Príloha: menšie nové zemiaky, pokrájané na osminky, voda, soľ, maslo
Kuracie prsia pozdlžne prekrojíme na polovicu, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme bielym korením a sladkou mletou červenou paprikou. Pripravíme si plnku zmiešaním uvedených ingrediencií. Naplníme plnkou polovicu kuracích prs a preložíme nenaplnenou časťou. Vložíme do maslom vymazanej jenskej misy. Vydlabané artičoky naplníme plnkou a dáme ich ku kuracím prsiam, ktoré sme pokryli tenkými plátkami masla. Pečieme pri 170 stupňoch do zmäknutia mäsa a vyberieme. Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky vo vriacej osolenej vode. Scedíme a mrkvu opečieme na masle, kým skaramelizuje a osolíme ju. Zemiaky scedíme a dáme do pekáča s maslom a osolíme ich. Pečieme v trúbe na 220 stupňoch do zlatohneda. Na kuracie prsia a artičoky dáme hromádku strúhaného syra a zapečieme v trúbe. Na tanier dáme kuracie prso. Z jednej strany priložíme koliesko ananásu, na ktorý posadíme artičok ozdobený olivou. Z druhej strany priložíme karamelizované mrkvy a pečené zemiaky.
Zdroj: recept pochádza z Libanonu. Hovorí sa, že francúzska a libanonská kuchyňa patria vo svete k najlepším.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Amalii, dakujem
Miška, dakujem
velmi zaujimavy receptik
klobuk dole, ibolya, ak si dokazala osekat articoky a vydlabat z nich seno... +1