Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 chlieb |
500 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky, 200 g hladkej pšeničnej múky, 350-450 ml vlažnej vody, 2 CL celej rasce, 1 PL kryštáľového cukru, 2 PL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 2 uvarené a na jemno nastrúhané zemiaky, 42 g čerstvého droždia
Do misy preosejeme obe múky a premiešame so soľou, cukrom a rascou. Do priehlbnky v múke dáme nastrúhané zemiaky, cukor a rozmrvené droždie, ktoré zalejeme trochou vlažnej vody. Po vykysnutí kvásku zarobíme s ostatnou vlažnou vodou pružné, nelepivé, tuhšie cesto. Posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Na múkou poprášenej doske cesto znovu prepracujeme a vyformujeme guľatý bochník, ktorý prenesieme na plech, vystlaný pečiacim papierom. Necháme 30 minút podkynúť a potrieme studenou vodou. Trúbu predohrejeme na 220 stupňov, na spodok dáme kastrolik s horúcou vodou a vložíme chlieb. Po 15 minútach stiahneme teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte 30-40 minút. Chlieb vyberieme, znovu potrieme studenou vodou a necháme vychladnúť.
Zdroj: vlastný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.