Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina 10 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): pre viac osôb |
1000 g vykosteného, dobre prerasteného bôčika bez kože, 6-8 strúčikov cesnaku, pokrájaného na klínky, 4 cibule,pokrájané na 1/4, 1000 g zemiakov, pokrájaných na 1/2, harrisa - pálivá pasta z chilli papričiek, koriamdru, soli, papriky, rímskeho kmínu, cesnaku a oleja - recept tu na topkách, soľ, 2-3 PL bravčovej masti, voda na podlievanie
Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a hojne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky. Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou a prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 170-180 stupňov za prelievania výpekom. 20 minút pred dopečením odstránime alobal, mäso obložíme obvarenými zemiakmi, teplotu zvýšime na 220-230 stupňov a dopečieme do chrumkava. Necháme chvíľu odpočinúť a bôčik pokrájame na plátky. Na jednu porciu podávame 2 plátky bôčika, ktorý obložíme pečenými zemiakmi a kapustovo-paprikovým šalátom. /recept tu na topkách/. Môžeme podávať aj za studena, obložený paprikou, kyslými uhorkami a paradajkami, s chlebom - výborná letná večera.
Zdroj: vlastná kreácia. Neobávajte sa harrisy, pokrm je lahodne pikantný a veľmi dobre ladí s kapustovo-paprikovým šalátom. Jednoduchá príprava s kráľovským výsledkom. Tiež poslúži ako súčasť studených mís.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Kruci,kedysi bolo Harisu dostať kúpiť! Je to ešte vôbec v obchodoch ???
michsamant:A to ste kde,mimo civilizácie,tak to Vás ľutujem!
Evička, dakujem. Na večeru bude tá dobrota na studeno s trochou šalátu.
to musela být dobrota+6
Ibi,ďakujemTento bôčik si spravíme s priateľom,na tej oslave bolo viac detí a tie chceli len kura,tak som dala stehná do troch rôznych marinád
Bravcove tu nedostat Ale dala by som si!
Miška, dakujem. Skús urobiť a potešiť manžela a seba!
Ivanka, najprv všetko najlepšie i narodeninám! Práve tento bôčik by sa Ti bol na oslavu výborne hodil
Ibi,dnes som chcela piecť bôčik ale včera som mala narodeniny a zostalo kopu mäsa z grilovačky,tak som ho nevybrala ani z mrazničkyTakto som to ešte neskúšala,nikdy som nenechávala odstáť cez noc a s tou harrisou je to presne pre mňa,mám rada pálivéVyskúšamA ten šalát k tomu...vyzerá to výborne.
Amalii, dakujem. Je to jedlo nielen pre chlapov, ale pre každého,kto má rád dobré jedlo a pri jeho príprave sa nemusí vôbec namáhať. Robí sa samo...a dobre sa po ňom pije, celé more vypiješ a nemusíš sa báť, že sa opiješ
Milenka, dakujem. Tie zemiačiky sú aj úžasné chuťovo. A to vdaka tomu, že sa piekli v bravčovej masti s harrisou. Myslím, že toto jedlo by určite chutilo nielen Tebe, ale aj Jakubovi. A príprava je skutočne jednoduchá a priam si to vyžaduje kapustovo-paprikový šalát.
ibolya, tak toto je jedlo pre chlapov vyzera dobre a syto +2
co sa tyka bociku nepoznam brata , ale tu ma zaujali tie zemiaciky....vyzeraju uzasne