Viac ako  4 000  receptov

Pečený bôčik marinovaný v harrise

Pečený bôčik marinovaný v harrise
nahoru
Pečený bôčik marinovaný v harrise Pečený bôčik marinovaný v harrise Pečený bôčik marinovaný v harrise Pečený bôčik marinovaný v harrise Pečený bôčik marinovaný v harrise Pečený bôčik marinovaný v harrise
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina 10 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): pre viac osôb

Suroviny:

1000 g vykosteného, dobre prerasteného bôčika bez kože, 6-8 strúčikov cesnaku, pokrájaného na klínky, 4 cibule,pokrájané na 1/4, 1000 g zemiakov, pokrájaných na 1/2, harrisa - pálivá pasta z chilli papričiek, koriamdru, soli, papriky, rímskeho kmínu, cesnaku a oleja - recept tu na topkách, soľ, 2-3 PL bravčovej masti, voda na podlievanie

Postup

Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a hojne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky. Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou a prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 170-180 stupňov za prelievania výpekom. 20 minút pred dopečením odstránime alobal, mäso obložíme obvarenými zemiakmi, teplotu zvýšime na 220-230 stupňov a dopečieme do chrumkava. Necháme chvíľu odpočinúť a bôčik pokrájame na plátky. Na jednu porciu podávame 2 plátky bôčika, ktorý obložíme pečenými zemiakmi a kapustovo-paprikovým šalátom. /recept tu na topkách/. Môžeme podávať aj za studena, obložený paprikou, kyslými uhorkami a paradajkami, s chlebom - výborná letná večera.

Poznámka

Zdroj: vlastná kreácia. Neobávajte sa harrisy, pokrm je lahodne pikantný a veľmi dobre ladí s kapustovo-paprikovým šalátom. Jednoduchá príprava s kráľovským výsledkom. Tiež poslúži ako súčasť studených mís.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Pečený bôčik marinovaný v harrise"

vložené: 20. 08. 2011 18:15:18  nahlásiť  reagovať
 

Kruci,kedysi bolo Harisu dostať kúpiť! Je to ešte vôbec v obchodoch ???smajliksmajliksmajlik

vložené: 20. 08. 2011 18:12:48  nahlásiť  reagovať
 

michsamant:A to ste kde,mimo civilizácie,tak to Vás ľutujem!
smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 25. 07. 2010 17:19:11  nahlásiť  reagovať
 

Evička, dakujem. Na večeru bude tá dobrota na studeno s trochou šalátu.smajlik

autor: eva hubova
vložené: 25. 07. 2010 14:45:44  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikto musela být dobrotasmajliksmajlik+6

autor: Ivana79
vložené: 25. 07. 2010 12:36:10  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,ďakujemsmajlikTento bôčik si spravíme s priateľom,na tej oslave bolo viac detí a tie chceli len kurasmajlik,tak som dala stehná do troch rôznych marinádsmajlik

autor: michsamant
vložené: 25. 07. 2010 11:26:38  nahlásiť  reagovať
 

Bravcove tu nedostat smajlik Ale dala by som si!

vložené: 25. 07. 2010 11:12:21  nahlásiť  reagovať
 

Miška, dakujem. Skús urobiť a potešiť manžela a seba!smajlik

vložené: 25. 07. 2010 11:09:57  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, najprv všetko najlepšie i narodeninám! Práve tento bôčik by sa Ti bol na oslavu výborne hodilsmajlik

autor: michsamant
vložené: 25. 07. 2010 10:28:51  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 25. 07. 2010 10:08:42  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,dnes som chcela piecť bôčik ale včera som mala narodeniny a zostalo kopu mäsa z grilovačky,tak som ho nevybrala ani z mrazničkysmajlikTakto som to ešte neskúšala,nikdy som nenechávala odstáť cez noc a s tou harrisou je to presne pre mňa,mám rada pálivésmajliksmajlikVyskúšamsmajlikA ten šalát k tomu...vyzerá to výborne.

vložené: 25. 07. 2010 09:43:47  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, dakujem. Je to jedlo nielen pre chlapovsmajlik, ale pre každého,kto má rád dobré jedlo a pri jeho príprave sa nemusí vôbec namáhať. Robí sa samosmajliksmajliksmajlik...a dobre sa po ňom pije, celé more vypiješ a nemusíš sa báť, že sa opiješsmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 25. 07. 2010 09:40:46  nahlásiť  reagovať
 

Milenka, dakujem. Tie zemiačiky sú aj úžasné chuťovo. A to vdaka tomu, že sa piekli v bravčovej masti s harrisou. Myslím, že toto jedlo by určite chutilo nielen Tebe, ale aj Jakubovi. A príprava je skutočne jednoduchá a priam si to vyžaduje kapustovo-paprikový šalát.smajlik

autor: amalia
vložené: 25. 07. 2010 09:36:36  nahlásiť  reagovať
 

ibolya, tak toto je jedlo pre chlapovsmajlik vyzera dobre a sytosmajlik +2 smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 07. 2010 08:35:49  nahlásiť  reagovať
 

co sa tyka bociku nepoznam brata smajlik, ale tu ma zaujali tie zemiaciky....vyzeraju uzasne


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz