Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Predjedlá | |
Čas prípravy: 20 minut | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 vacsi baklazan, 150 g susenej sunky, 150 g roquefortu, 1 mozzarella (asi 125 g), 2 pl jemnej dijonskej horcice, 3 struciky cesnaku, sol, olej na opecenie baklazanu
baklazan pokrajame pozdlzne na co najtensie platky, osolime a nechame vypotit. roquefort popucime vidlickou najemno, cesnak prelisujeme a vsetko zmiesame s horcicou. mozzarellu pokrajame na male hranolceky.
platky baklazanu opecieme na oleji a ulozime na papierove utierky, aby sme ich zbavili tuku. baklazan natrieme horcicovo-roquefortovou zmesou, na nu dame platok sunky prelozeny tak, aby bol rovnako siroky ako baklazan. na koniec, z ktoreho budeme platok rolovat, dame 2-3 kusky mozzarelly a skrutime do zavitku. zavitky ukladame na podnos tesne vedla seba a vlozime aspon na 1 hodinu do chladnicky.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
a priprava nezaberie vela casudakujem za bodik, aranosi
Bezvadný recept,no to bych si mooooc pochutnala+4
janka, je to syr so zelenou plesnou, rokfor (mozno niekomu aj smrdi), mozes ho nahradit nivou, a je skvely vdaka za bodik
Já ten název nemůžu ani přečíst, je to ten "smradlavý" sýr? Vypadá to báječně
Amalii, dakujem
ibolya, apero je vlastne aperitiv pred velkym jedlom, teda vacsinou vecerou. ale mozes si ich dat aj niekolko hodin skor, a to aj niekolkokrat a veceria sa dlho, dlho... do noci
dakujem za bodik, ivanka
Amalia,mám práve niečo so žalúdkom,ale teda tomuto by som neodolalaZaujímavá kombinácia,musí to byť dobré
teda niečo na zakusnutie alebo malé pohostenie. dakujem za vysvetlenie francúzskeho "apero" - človek sa učí, ked chce!
dakujem za bodik, ibolya vlastne tie "predjedla", ktore davam na topky, nie su predjedla, ale nie je tu taka kategoria... francuzi im hovoria "apero" a podavaju sa kedykolvek od obeda az do noci s poharom dobreho vina alebo s miesanymi napojmi. je to nieco male na zahryznutie, co spanieli nazyvaju "tapas" alebo greci "meze".
nooooo, to je supééér+1