Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
1 tekvica, kôpor, soľ, mlieko ( smotana ), 1 lyžica hladkej múky, cukor, ocot, 1 cibuľa, olej
Tekvicu nastrúhame na hrubšie a dlhšie rezance ( na špeciálnom strúhadle).
Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme tekvicu, kôpor, osolíme, troška podlejeme vodou a 10 min podusíme. Tekvica sa nesmie rozvariť, rezance musia ostať celé. Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a troška povaríme. Odstavíme, ochutíme cukrom a octom na sladkokyslo.
Podávame so zemiakmi a volským okom, klobáskou na cibuľke a paprike alebo kúskom mäsa.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|