Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g vysokej roštenky pokrájanej na 4 rezne, 1 stredná cibuľa, 2 chilli papričky, soľ, mleté čierne korenie, citronová šťava, 2 vajcia, mlieko, polohrubá múka, jemná strúhanka, olej na vysmážanie
Z rošteniek odkrojíme loj a narežeme ich po obvode. Naklepeme ich na tenko. Osolíme a okoreníme po oboch stranách a pokvapkáme citronovou šťavou. Casť cibule nastrúhame na jemno a potrieme ňou roštenky. Roštenky necháme odležať aspoň 4 hodiny. Zvyšok cibule nakrájame na prúžky. Chilli papričky rozkrojíme po dlžke, odstránime z nich semienka, pokrájame na jemno a zmiešame s cibuľou. Túto zmes dáme na polovicu rošteniek a prekryjeme ju druhou polovicou roštenky. Mäsom zopneme kovovými ihlicami, prípadne špáratkami. Obalíme v múke, vo vajciach, ktoré sme rozšľahali s trochou soli a mlieka. Nakoniec roštenky obalíme v strúhanke. Vysmážame pomaly po oboch stranách v rozohriatom oleji do zlata, prikryté. Dáme odsať na papierovú utierku a rozkrojíme na polovicu. Podávame s opekanými zemiakmi na masle, posypanými petržlenovou vňaťou a s ľubovoľným šalátom.
Zdroj: vlastná kreácia. Mäso je mäkké a krehké a cibuľa zvýraňuje jeho delikátnu chuť.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Amalii, to teda bolo mňam, mňam dakujem.
Janka, sama som bola prekvapená, aká je to dobrota. Dakujem
mnam +2