Viac ako  4 000  receptov

Celozrnné tukové žemle

Celozrnné tukové žemle
nahoru
Celozrnné tukové žemle Celozrnné tukové žemle Celozrnné tukové žemle Celozrnné tukové žemle Celozrnné tukové žemle
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 15-16 ks

Suroviny:

600 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky, 30 g čerstvého droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštáľového cukru, 1 CL kryštáľového cukru, 3 PL oleja do cesta, olej na potretie cesta, 350-400 ml vlažnej vody

Postup

Do vandlíka preosejeme múku, ktorú zmiešame s cukrom a soľou. Do priehlbiny v múke dáme 1 CL kryštáľového cukru a rozmrvíme droždie. Zalejeme trochou vlažnej vody a necháme vykysnúť kvások. Pridáme olej a so zvyšnou vlažnou vodou vypracujeme pružné, nelepivé, stredne tuhé cesto, ktoré posypeme múkou. Prikryjeme utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Cesto znovu prepracujeme a odoberáme z neho približne rovnaké kúsky, ktoré vytvarujeme rukami na žemle. Ukladáme ich na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme ešte 20 minút znovu podkysnúť. Potrieme ich olejom a vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov piecť na 15-17 minút. Môžeme ich po prerezaní na polovicu rôzne obložiť, zapiecť alebo podávať len samotné ako prílohu - napr. k šalátom, polievkam alebo gulášom.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Celozrnné tukové žemle"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz