Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
750 g mäsa z hovädzieho zadného, 2 PL bravčovej masti, 3 paradajky, 2 veľké cibule, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína
Na rozpustenej bravčovej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu. Hovädzie mäso pokrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Necháme opiecť do hneda. Potom ho osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Pridáme ošúpané a na malé kocky pokrájané paradajky. Restujeme spolu s mäsom za občasného podliatia malým množstvom vody, do zmäknutia mäsa. Ked je mäso polomäkké, podlievame vínom a dodusíme. Sťava hotového pokrmu má byť redšia, než ked varíme guláš a má jej byť viac. Podávame s tarhoňou, dusenou ryžou alebo cestovinou.
Zdroj: Toto jednoduché, ale chuťovo vynikajúce jedlo som prevzala z kuchárskej knihy pána Gundela.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vyzkoušeno, pro velký úspěch musím opakovat
To musím udělat
Aranosi, veľmi pekne dakujem
Janka, dakujemPríd, nechala som trocha aj pre Teba
Ivanka, dakujem. a teším sa, že vyskúšaš...
Amalii, to je veľký kompliment, že varím presne ako Tvoja mama...dakujem
To vypadá chutně a s tarhoňou super4bodík
Ibi, jéé, to bych si dala!!
A zas takto na večer taká dobrotaMám strašne rada tarhoňu a k tomu nejaké mäso na šťave,šalát..Vyskúšam
ibolya, ved ty varis presne ako varila moja mama a tokana s tarhonou ma rada aj moja dcera dedicne chute +1