Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Nepečené a mrazené | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava + mrazenie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
1 malá konzerva kokosového mlieka - 200 ml, 500 ml 33%-nej sladkej smotany, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor
Do hrnca dáme kokosové mlieko. Pridáme práškový a vanilkový cukor. Varíme pomalým varom na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Zmes necháme úplne vychladnúť. Smotanu ušľaháme do tuha a primiešame do nej osladené kokosové mlieko. Dáme zmes na 30 minút do mrazničky. Vyberieme a znova prešľaháme a vrátime späť do mrazničky. Tento postup opakujeme, kým nevznikne krásne krémovitá zmrzlina a môžeme ju podávať. /trvá asi 4 hodiny/.
Zdroj: vlastná kreácia.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka, ja som použila konzervu kokosového mlieka v uvedenom množstve - bola to vynikajúca zmrzlina. Ak myslíš čerstvé kokosové mlieko, určite to bude ešte lepšie. Ja osobne tiež preferujem čerstvé suroviny
Všechno co jenom trochu voní kokosem milujeme, takže opět při nejbližší příležitosti vyzkouším. Musím ale koupit kokos, včera jsem ho dodělala.
Miška, len vyskúšaj! Podľa mojej chuti je oveľa lepšia, ako tá, čo som ju robila zo strúhaného kokosu. Daj mi potom vedieť, ako chutila Tebe?
toto tiez vyskusam
Janka, táto zmrzlina je super. Ešte dnes ráno som si ju dávala ku káve. Podľa mňa je ešte lepšia, ako tá, čo som ju robila so strúhaným kokosom
Já chci taky zmrzlinu!!
To je dobrota+2
Amalii, dakujem Ano, treba mraziť aspoň 4 hodiny. Vedela som, že dnes bude horúčava, tak som ju spravila už včera...
zmrzlinu mozem. a domacu tym skor. ale fakt 4 hodky, ibolya +1