Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Nepečené a mrazené | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava + mrazenie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
1 konzerva ananásu, 500 ml mlieka, 6 PL práškového cukru, 1 vanilkový puding Dr. Oetker, 100 ml 33%-nej sladkej smotany
V 250 ml studeného mlieka rozmiešame do hladka pudingový prášok. Druhú polovicu mlieka varíme s práškovým cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Ked mlieko príde do varu, prilejeme rozmiešaný puding a varíme spolu asi 2 minúty. Ananás rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Rozmixovaný ananás a sladkú smotanu priáme do pudingu, zamiešame a necháme úplne vychladnúť. Znovu premixujeme a vložíme do mrazničky zmraziť. Každú pol hodinu premiešame zmes vidličkou, kým nevznikne zmrzlina a môžeme podávať.
Zdroj: vlastná kreácia.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Miška, šťavu som z konzervy nedávala. Potom by nevznikla zmrzlina, bolo by to veľmi vodové. Môžeš použiť aj čerstvý ananás, len ho zbav čo najviac šťavy, ako dokážeš. Napr. po rozmixovaní dužiny odkvapkaním cez sitko, alebo vyžmýkaním cez plátienko, príp. mušelín, utierka z bavlny. Ja som tie kolieska ananásu tiež nechala najprv dobre odkvapkať cez sitko. Myslím, že z čerstvého ananásu bude ešte lepšia.
ananas je moje najoblubenejsie ovocie (teda aj s mangom). Dalo by sa to aj s cerstvym, ale potrebujem aj tu stavu, v ktorej je ananas, ked je v konzerve? V recepte stava spomenuta neni, takze asi len ovocie. Lakave
Evička, dakujem. Ja som si ju z chuti dalamôžem iba odporučiť maškrtníkom
Janka, dakujem
tu bych si teď s chutí dala+2