Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností |
500 g starého chleba, 3 väčšie jaternice, 125 ml mlieka, 2 vajcia, soľ, 1 cibuľa, trocha oleja, horúci vývar
Na drobno narezanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme vytlačené jaternice a premiešame. Necháme vychladnúť. Chlieb nakrájame na 1 cm silné krajce a krátko sparíme horúcou vodou nebo horúcim vývarom. Dno vymazaného pekáča vyložíme polovicou chleba, rozotrieme jaternicovú kašu a zakryjeme zvyšným chlebom. V mlieku rozšľaháme vajcia a soľ, zalejeme ním pekáč a v rúre zapečieme, kým vajcia nestuhnú. Podávame so šalátom z kyslej kapusty . Ak jaternice nie sú veľmi mastné a niekto má rád mastnejšie, môže povrch pokvapkať tukom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|