Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
800 g bravčového karé /kotlety/ bez kosti, 120 g údeného oštiepka, 80 g sterilizovanej kápie, 200 g varenej údenej šunky, 120 g cibule, 80 g bravčovej masti alebo oleja, 80 g rajčiakového pretlaku, 80 g hladkej múky, voda, soľ, mleté čierne korenie, zemiaky, maslo
Karé pokrájame na hrubšie rezy, po obvode narežeme a vyklepeme na tenko. Rezne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na jednu polovicu rezňa položíme plátok varenej údenej šunky, syra, kolieska cibule a kápiu. Preložíme druhou polovicou rezňa a zopneme ihlicami. Tieto "kapsy" obalíme v múkke a opečieme ich z oboch strán do červena na rozpálenom tuku. Podlejeme vodou a pridáme paradajkový pretlak. Dodusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi pečenými na nasle a zeleninovýn šalátom.
Zdroj: recept pochádza zo známej Slovenskej reštaurácie v Bratislave pod Luxorom. Týmto vynikajúcim jedlom hostili aj anglickú kráľovnú, Alžbetu II., v bratislavskej Redute, pri jej poslednej návšteve na Slovensku.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
10 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Mali sme v nedeľu na obed, musím povedať, že chutilo úžasne a pridávam bodík ;)
www.aloevera-letenky-dovolenka.wpenize.czdobré
Tak isto ako na vareche, táraš s tou kráľovnou aj tu. Si k smiechu.
Amalii, dakujem
pamatam si, ibolya, aj my sme do slovenskej obcas chodili +5
Dievčence, dakujem za bodíky
+2
Plnené mäso nikdy nesklame,práve som rozmýšľala čo urobím z karé,dobrá inšpirácia