Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ryby | |
Čas prípravy: cistenie 15 min, varenie 4 minuty | |
Počet porcií (kusov): 2 |
1 kg zivych slavok (musiel), 3 salotky, 3 struciky cesnaku, 2 dl sucheho bieleho vina, 30 g masla, 2 pl posekanej petrzlenovej vnate
musle dobre vydrhneme kefou alebo drotenkou pod studenou tecucou vodou. pomocou maleho ostreho noza vytiahneme "fuzy", ktorymi sa slavky prichytavaju o morske dno. otvorene musle vyhodime.
vo velkom hrnci (ked sa musle otvoria, zdvojnasobia svoj objem) spenime na masle pokrajanu salotku a cesnak. musia iba rozvonat, ale zostat biele. zalejeme vinom, premiesame, zosilnime plamen a do hrnca nasypeme umyte a "odfuzovane" slavky. premiesame a prikryjeme pokrievkou. po minute zatrasieme hrncom, po dvoch minutach odkryjeme a pridame petrzlenovu vnat (cerstve bylinky sa nemaju dlho tepelne spracuvavat, stratia vonu, farbu aj chut), premiesame a znova zakryjeme pokrievkou. po dalsich maximalne dvoch minutach slavky, ktore sa otvorili (tie, co sa pri vareni neotvorili, vyhodime, boli uz mrtve), prelozime do 2 mis a hned konzumujeme aj so stavou, v ktorej sa varili.
su take skvele, ze si ani nespomeniete na nejaku prilohu.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
pojdes na dovcu a ochutnaspotom mozno skusis aj sama, si vyborna kucharka a recept je jednoduchy vdaka za bodik, janka
Amálko, mým snem je rozhodně aspoň jednou v životě něco takového ochutnat. Nemám slov, nádhera!
Amalii, veľmi oceňujem, že si vážila cestu za čerstvými slávkami až do prístavu. Obdivujem Ta za vynaloženie toľkej námahy pre túto delikatesu
...slávky sú výborné, nám ich pripravila jedna známa v Chorvátsku. Miesto masla použila olivový olej s obyčajným olejom tak na polovicu, víno nedávala, ale tej petržlenovej vňate dala hodne. Jedli sme to s bielym chlebom, ktorý sme si máčali do tej šťavy, bolo to neskutočne dobrééééé.
Amalii, ano,tá cesta k vôli slávkam stála za to! Viem, čo Ti vrta hlavičkou. Cena tej cesty? Pravda, mohla som sa tam chvíľku zdržať u mojej najlepšej kamarátky. Inak povedané - otec mi spojil príjemné s užitočným a chutnými slávkami pre nás. Cesta by mohla byť drahšia ako slávky, ale nebola. Otec vedel, že slávky sú veľká pochúťka a naučil to aj nás. Preto ma prekvapuje, že túto delikatesu toľkí napoznajú, ked už nie je problém ich kúpiť
ibolya, ved to je 200 kilakov ale ked to za to stalo...
nie, vobec to necitit po rybach
ale to je krasne foto..netusim ako to chuti...citit po rybach?
Amalii, to je skvelá lahôdka! Kedysi ma otec neváhal poslať kúpiť slávky až do Budapešti. My dvaja sme ich mali veľmi radi a u nás sa vtedy nedali zohnať.
dakujem za body, dievcenceevka, miekedy dostat v tescu alebo v carrefoure (v metre vzdy) mrazene musle. len sa mi vidia trochu drahe na to, ze su mrazene ale nemusis im aspon trhat fuzyzial, nedokazem opisat chut, neviem ju k nicomu prirovnat.
Takto pripravené slávky sú skvelé...k tomu kopec bieleho čerstvého chleba. A pohľad na more.
Ďakujem za spomienku! +
toto je tu na slavky myslim prvy receptik, ze?
to jsem nikdy nejedla,jak to chutnákrásné foto+1