Viac ako  4 000  receptov

Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami

Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami
nahoru
Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): pre viac osôb

Suroviny:

1000 g morčacích prs v celku, sladká mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, 100 g údenej slaniny, 100 g cibule, 150 g mrkvy, 3-4 sušené paradajky, 3 steblá stonkového celeru, olej, 250 ml kuracieho vývaru, 30 g solamylu, voda, 125 ml suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský, 250 ml slepačieho vývaru

Postup

Morčacie prsia nasolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sladkou mletou červenou paprikou. Na panvici opečieme z každej strany v horúcom oleji a preložíme ho do pekáča. Vo výpeku opečieme časť slaniny, pokrájanej na kocky spolu s posekanou cibuľou a pridáme k morčacím prsiam v pekáči, ktoré sme pokryli plátkami údenej slaniny. Podlievame slepačím vývarom počas pečenia. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 40 minút za častého prelievania vypečenou šťavou. Mrkvu pokrájame na hranolky a stonkový celer na 1 cm kúsky a varíme v osolenej vode 10 minút. Zeleninu scedíme a necháme vychladnúť. Mäso z pekáča vyberieme a necháme ho chvíľu odpočinúť. Nakrájame ho na 1/2 cm plátky. Do výpeku v pekáči pridáme mrkvu, stonkový celer a pokrájané sušené paradajky. Dusíme spolu ešte 15 minút. Solamyl zmiešame s vínom a prilejeme do zeleniny a dovaríme. Zelenina nesmie byť rozvarená,má zostať troška chrumkavá. Morčacie plátky dáme na tanier. Podávame s dusenou ryžou a zeleninou.

Poznámka

Zdroj: moja dnešná kreácia.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami"

autor: Ivana Ch
vložené: 31. 08. 2010 05:47:52  nahlásiť  reagovať
 

Na to mám chuť.smajliksmajlik

vložené: 05. 08. 2010 16:49:27  nahlásiť  reagovať
 

Jani, vdaka za milú pochvalusmajlik To som si uvarila včera na večeru.smajliksmajlik

vložené: 05. 08. 2010 16:47:36  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, kam chodím na tie recepty? Do chladničky. Pozriem sa, čo sa čím chuťovo hodí a porozmýšľam, ako sa dá skombinovať - a vznikne nový recept. Len to vyskúšaj...a dakujem za bodík smajlik

autor: Ivana79
vložené: 04. 08. 2010 23:43:42  nahlásiť  reagovať
 

Jani,nie si samasmajlikidem radšej spaťsmajlikIbi,neviem kam na tie recepty chodíš,ale aj toto musím vyskúšaťsmajliksmajlika dala si si prácu aj s tými fotkamismajliksmajlik

vložené: 04. 08. 2010 23:25:55  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, vypadá to moc hezky a jedle, hned bych si dala, ale takhle navečer, kdy mám konečně čas se tady aspoň podívat trpím..smajlik..smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz