Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 45 minut | |
Počet porcií (kusov): 2 |
2 kuracie rezne (prsia), 200 g sampinonov (ak mate moznost, lesne huby su lepsie), 1 balenie listkoveho cesta, 50 g prerastenej slaniny (mala som tunajsiu, ale vyborna je oravska, posluzi aj anglicka), 1 mala cibula, 200 ml smotany, 1 pl hladkej muky, 2 lyzicky sladkej mletej papriky, 1 lyzicka curry, mlete cierne korenie, sol, 1 vajce, kusok cervenej, kusok zelenej papriky
kuracie rezne z prs okorenime ciernym korenim a curry, potrieme olejom a dame odlezat na 2 hodiny do chladnicky.
slaninku nakrajame na tenucke platky a spriesvitnime na suchej panvici. vyberieme dierkovanou naberackou a odlozime. polovicu vytopenej masti odlejeme, na druhej spenime nadrobno pokrajanau cibulku, pridame pokrajane huby, osolime, okorenime korenim, ktore zvysilo z marinady na rezne. podlejeme malym mnozstvom vody a prikryte dusime 10-15 minut. v smotane rozmiesame papriku s 1 pl hladkej muky a zmesou zahustime huby. nechame prevriet asi 1 minutu.
z listkoveho cesta vykrojime kolieska s priemerom 8-10 cm. jednu tretinu z nich este zvnutra vykrojime vykrajovackou s priemerom mensim asi o 1 cm. potrieme rozslahanym vajcom a na spodne plne kolieska pevne prilepime po dve vykrojene - jedno na druhe. do kosickov nasypeme suchu fazulu a upecieme.
na zvysku tuku, ktory sme ziskali pri opekani slaniny, opecieme kuracie prsia.
hubovym perkeltom naplnime upecene kosicky z listkoveho cesta a zapichneme do nich opecene platky slaniny. pridame na tanier k masu a ozdobime pasikmi cervenej a zelenej papriky.
prilohou su vlastne huby v listkovom ceste. mozete dat aj viac naplnenych kosickov, podla chuti.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Opravdová hračička,moc hezké...recept samozřejmě taky
dakujem, patricia
Krásná fotka, hezký recept+
sak aj tvoje recepty, aj fotky su super, miskamagdalenka, aj ja sa vacsinou ponahlam... ale tu je prilis teplo
vyzera to super
Teda ja môžem odkukávať, ale nedokážem sa tak vyhrať, večne sa ponáhľam niekam...
ste zlate, ale tolko chvaly si nezasluzim odkukavam od susediekdakujem za bodiky
Amálko, jak píše Magda, ty si opravdu s jídlem vyhraješ. Můžeš to servírovat v několikahvězdičkovém hotelu!
Krásne, ty sa teda vieš vyhrať s jedlom...máš môj obdiv...+