Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zdobenie | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 Králik
Prerastená slanina - Údená - Oravská...
3-6 strukov cesnaku - ako komu vyhovuje
3-5 polievkových lyžíc oleja..kludne aj olivový
Cibula
Kečup
Gulážové korenie
Kari korenie
Mletá rasca
Horčica
Maggi bylinky - pokial je sezona tak zelené
Rozmarín - aj sušený
Pomaranč a Iné dekoračné suroviny - podla fantázie
soľ
vývar - akýkoľvek
Hladká múka
Červená Kapusta - ODPORÚČAM!
1 hlávka červenej kapusty
4-6 jabľk
1-2 cibule
1 citrón
rasca celá
soľ
cukor kryštálový
hladká múka
rastlinný olej
Postup:
Králika rozporcujeme
do oleja v miešame kečup,horčicu gulážove korenie ,kari,rascu
rozmarín a sol,všetko podla chuti.
v tejto zmesi vymiešame všetky rozporcované časti králika.
Poukladáme na plech a prekladáme na plátky s pokrájanou slaninou,cibulou
a cesnakom.
Zvyšnú zmes odložíme.
Zalejeme vývarom cca 3-5dcl,preložíme maggi bylinkami a zakryjeme alobalom.
Rúra 180 stupnou na 45min priebežne asi raz až dva krát podlievame vývarom potom
odstránime alobal a ešte raz potrieme zvyšnou zmesou korenín a oleja a
dopečieme posledných 15-20 min.
V 3Dcl vody rozmiešame 2 polievkové lyžice hladkej múky a vlejeme do výpeku ku
králikovi a počas posledného pečenia priebežne podlievame.
Ćervená kapusta Postup:
Celú kapustu alebo podla velkosti ako sa vojde do hrnca pokrájame...však viete ako :-)
Posolíme ,posypeme rascou a neháme vrieť asi 5 min.
Potom zlejeme asi 2/3 vody s kapusty...takže predtým nemusíme šetriť soľou ani rascou.
Mezitým na panvici rozsmažíme cibulu a takú ALL DENTE aj s olejom vmiešame
do kapusty,a tiež s olejom a cibulou nešetríme..ale netreba prehánať.
Medzitým na klasickom trele nastrúhame jablká a tak isto vmiešame do kapusty.
Všetko priebežne miešame.
Asi 3-4 polievkové lyžice cukru stopíme na
karamel a všetko vlejeme do kapusty.
Ked sa karamel rozpustí vytlačíme citrón a zaprášime 2-3 polievkovými
lyžicami hladkej múky.
Hotovo.
Možno knedlik k tomu. Ja ho kupujem...u Vyšnana,ten je neskutočný!
Autor: Marian (Marian) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.