Viac ako  4 000  receptov

Pečené hovädzie po židovsky

Pečené hovädzie po židovsky
nahoru
Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky Pečené hovädzie po židovsky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 4 hodiny + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 8-10

Suroviny:

1000 g hovädzieho mäsa na pečenie - použila som vysokú roštenku, dijonská horčica, soľ, bobkové listy, 10 guličiek borievok /jalovca/, hlavička olúpaného cesnaku, 2 cibule pokrájané na tenké mesiačiky, 1 strúčik na drobno pokrájaného cesnaku, olej, hrsť sušených dubákov, 100 g zeleného hrášku, voda, 250 ml kvalitného suchého vína - použila som Rizling vlašský

Postup

Roštenku nasolíme a hojne potrieme dijonskou horčicou. Vložíme do pekáča. Pridáme olúpané strúčiky cesnaku, bobkové listy a borievky. Polejeme olejom a marinujeme prikryté alobalom v chladničke aspoň týždeň. Po týždni mäso vyberieme z pekáča a prudko opečieme z každej strany v rozpálenom oleji na panvici. Opečené mäso vrátime do pekáča. Pridáme cibuľu, prilejeme víno a zakryjeme alobalom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 90 stupňov 4 hodiny. Po 3 hodinách pečenia odstránime alobal. Počas pečenia mäso prelievame vypečenou šťavou. Posledných 15 minút zvýšime teplotu na 190-200 stupňov, aby mäsko získalo chrumkavú hnedú kôrku. Mäso vyberieme a necháme odpočívať. Do panvice dáme vypečenú šťavu z mäsa i s cibuľou, cesnakom bobkovýmmi listami a borievkami. Pridáme predtým namočené dubáky a dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme tymián.Sťavu zredukujeme na polovicu, pridáme hrášok a všetko spolu prehrejeme. Mäso pokrájame na plátky, dáme na veľkú misu. Servírujeme s hubovo-hráškovou omáčkou a Yorkshirským pudingom.

Poznámka

Zdroj: varila som podľa receptu pani Ester Fuszeresiovej, ktorá ho zverejnila v máji 2O1O. Je to slávnostné jedlo, ktoré podávala 14. septembra 2OO7 na Ros hosana - židovský Nový rok.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Pečené hovädzie po židovsky"

vložené: 11. 08. 2010 16:49:40  nahlásiť  reagovať
 

veľmi chutné jedlo! dakujem, aranosi.smajlik

autor: aranosi
vložené: 10. 08. 2010 20:29:18  nahlásiť  reagovať
 

Nápadité slavnostní jídlo,ukládám a vyzkoušímsmajliksmajlik+3

vložené: 09. 08. 2010 09:16:02  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, dakujem, že si si toto vynikajúce jedlo povšimla! Yorkshirský puding je správnou prílohou k hovädziemu pečenému mäsu. Nemám formu na mafiny. Použila som silikonove košíčky a bola som v nemom úžase, ako sa puding vydaril. Z uvedeného množstva cesta až 8 porcií. Do jedného košíčka som dávala len 3 PL cesta. Spokojne môžeš použiť miesto nich zemiaky. Je to slávnostné jedlosmajlik

autor: Ivana79
vložené: 09. 08. 2010 09:01:09  nahlásiť  reagovať
 

Tak to je fakt luxusné jedlosmajlikAle pritom nič zložité.Uložím si a pripravím ho k nejakej slávnostnej príležitostismajlikIbi a s čím iným by sa to ešte dalo podávať?Možno zemiaky...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz