Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 4 hodiny + príprava | |
Počet porcií (kusov): 8-10 |
1000 g hovädzieho mäsa na pečenie - použila som vysokú roštenku, dijonská horčica, soľ, bobkové listy, 10 guličiek borievok /jalovca/, hlavička olúpaného cesnaku, 2 cibule pokrájané na tenké mesiačiky, 1 strúčik na drobno pokrájaného cesnaku, olej, hrsť sušených dubákov, 100 g zeleného hrášku, voda, 250 ml kvalitného suchého vína - použila som Rizling vlašský
Roštenku nasolíme a hojne potrieme dijonskou horčicou. Vložíme do pekáča. Pridáme olúpané strúčiky cesnaku, bobkové listy a borievky. Polejeme olejom a marinujeme prikryté alobalom v chladničke aspoň týždeň. Po týždni mäso vyberieme z pekáča a prudko opečieme z každej strany v rozpálenom oleji na panvici. Opečené mäso vrátime do pekáča. Pridáme cibuľu, prilejeme víno a zakryjeme alobalom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 90 stupňov 4 hodiny. Po 3 hodinách pečenia odstránime alobal. Počas pečenia mäso prelievame vypečenou šťavou. Posledných 15 minút zvýšime teplotu na 190-200 stupňov, aby mäsko získalo chrumkavú hnedú kôrku. Mäso vyberieme a necháme odpočívať. Do panvice dáme vypečenú šťavu z mäsa i s cibuľou, cesnakom bobkovýmmi listami a borievkami. Pridáme predtým namočené dubáky a dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme tymián.Sťavu zredukujeme na polovicu, pridáme hrášok a všetko spolu prehrejeme. Mäso pokrájame na plátky, dáme na veľkú misu. Servírujeme s hubovo-hráškovou omáčkou a Yorkshirským pudingom.
Zdroj: varila som podľa receptu pani Ester Fuszeresiovej, ktorá ho zverejnila v máji 2O1O. Je to slávnostné jedlo, ktoré podávala 14. septembra 2OO7 na Ros hosana - židovský Nový rok.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
veľmi chutné jedlo! dakujem, aranosi.
Nápadité slavnostní jídlo,ukládám a vyzkouším+3
Ivanka, dakujem, že si si toto vynikajúce jedlo povšimla! Yorkshirský puding je správnou prílohou k hovädziemu pečenému mäsu. Nemám formu na mafiny. Použila som silikonove košíčky a bola som v nemom úžase, ako sa puding vydaril. Z uvedeného množstva cesta až 8 porcií. Do jedného košíčka som dávala len 3 PL cesta. Spokojne môžeš použiť miesto nich zemiaky. Je to slávnostné jedlo
Tak to je fakt luxusné jedloAle pritom nič zložité.Uložím si a pripravím ho k nejakej slávnostnej príležitostiIbi a s čím iným by sa to ešte dalo podávať?Možno zemiaky...