Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
2 veľké baklažány, 250 ml Tahiny omáčky /omáčka zo sezamu/, 1/2 CL rímskeho kmínu, 50 ml vody, šťava z 3 citronov, soľ, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, posekaná petržlenová vňať, lístky pokrájanej chilli papričky, olivový olej
Baklažány pečieme 30 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Upečené ich dáme do misy, otvoríme ostrým nožom a ich vnútro vyškriabeme do misy. V mise ich roztlačíme mačkadlom na zemiaky na kašu. Do baklažánovej kaše pridáme prelisovaný cesnak. V menšej miske rozmiešame omáčku Tahiny so soľou, vodou a citronovou šťavou do hladka - konzistencie majonézy. V mažiari roztlčieme rímsky kmín, pridáme k baklažánovej kaši a zmiešame. Odložíme vychladiť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme posekaným petržlenom, lístkami chilli papričky a pokvapkáme olivovým olejom. Môžeme podávať ako predjedlo s rôznou surovou zeleninou. Tiež sa podáva ako chuťovka alebo nátierka. Další spôsob podávania je ako príloha k hlavnému jedlu s vajcom, šunkou či inými salámami. Výborne chutí s Pita chlebom. Recept tu na topkách.
Zdroj: Libanonský recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.