Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň | |
Počet porcií (kusov): 8 vacsich gulatych zemliciek |
200 ml vody, 100 ml olivoveho oleja, 250 g hladkej muky, 150 g celozrnnej raznej muky, 100 g grahamovej muky, 1 pl provensalskych byliniek, 20 g cerstveho (alebo vrecusko suseneho) drozdia, 1 1/2 lyzicky soli, 1/2 lyzicky mleteho cierneho korenia, 3 pl vykostkovanych a nahrubo pokrajanych velkych ciernych oliv (kalamata), 3 pl nahrubo rozdrvenych piniovych jadierok
Do domacej pekarne dame suroviny podla poradia, ako su uvedene vyssie, okrem oliv a pinoliek. Pekaren zapneme na program "cesto". Po vykysnuti cesto prelozime na dosku a zamiesime don olivy a pinolky. Dobre premiesime, rozdelime na 8 rovnakych dielov a urobime gulate zemle. Poukladame na plech vylozeny papierom na pecenie a nechame este 1 hodinu kysnut.
Ruru predhrejeme na 200°C a pri tejto teplote pecieme zemlicky 10 minut. Potom teplotu znizime na 180°C a dopecieme asi 15-20 minut, zavisi to od rury.
zistila som, ze tieto zemlicky su vyborne na pripravu talianskej bruschetty.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Hm ty musí být mooooc dobré+5
Tie sú super! Výborne by sa hodili k môjmu šalátu. +3