Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
6 veľkých zrelých paradajok, 6 zelených paprík, 3 veľké strúčiky cesnaku, 2 veľké cibule, 100 g tuniaku konzervovaného v olivovom oleji, 2 steblá stonkového celeru, šťava z 1 citrona, 1 nakladaný citron, 1 CL lístkov koriandru, 1 CL lístkov petržlenovej vňate, soľ, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 100 g olív bez kôstok, 2 CL na drobno nakrájaných kapár, 1 CL mletej rasce
Umyté papriky, paradajky, olúpané cibule a cesnak ogrilujeme. Ogrilovanú zeleninu olúpeme a nakrájam na drobno. Dáme ich do šalátovej misy. Pridáme na drobno pokrájanú koriandrovu vňať, petržlenovú vňať, kapary a nakladaný citron. Primiešame na malé kúsky nakrájaný stonkový celer. Okoreníme soľou, mletou rascou, citronovou šťavou a všetko dobre premiešame i s olivami. Tuniaka scedíme z oleja, rozoberieme vidličkou a uložíme na povrch šalátu. Obložíme osminkami na tvrdo uvarených vajec a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Podávame s Pita chlebom, /recept tu na topkách/, bagetou alebo s čerstvým pečivom. Podávame ako prejedlo, pohostenie, ale v horúcich dňoch poslúži ako osviežujúci ľahký obed, či večera.
Zdroj: špecialita z Tunisu. Mešuja znamená v preklade - opečené.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka 79, dakujem. Ja som grilovala zeleninu v trúbe na 25O stupňoch 15 minút, ale cesnak som vybrala už po 5-tich minútach. Som veľmi raga, že Ti šalát mešuja tak chutil.
VynikajúceVynechala som koriander a citrón,pretože to doma nemám,pridala som trochu octu balzamico.Bod som už dala,je to nezvyčajný ale moc dobrý šalát.Zeleninu som piekla asi 30 min.pri 200 st.
Práve ho robím,len neviem ako dlho tú zeleninu grilovať a hlavne pri koľkých stupňoch,keď to robím v trúbe.Podľa fotky sa mi zdá,že aj Ibolya to robila v trúbe.Budem to sledovať,aby to malo približne takú farbu ako na fotkea potom dám vedieť ako chutilo
ten by som urcite neodmietla +2
Určite výborný šalátik.Robievam podobný,ale z čerstvej zeleniny.Skúsim s grilovanou.Len neviem čo je to nakladaný citrónJa pridávam trochu balzamikového octu