Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
chemicky neosetrene male citrony, jemna morska sol, hruba morska sol, olivovy olej
citrony umyjeme, osusime a na vysku rozkrojime na styri tak, aby sme diely naspodku neoddelili od seba. posypeme jemnou morskou solou {na 3 citrony zvyknem davat 1/2 lyzicky). dieliky znovu spojime do povodneho tvaru. citrony natlacime do sirsieho zavaracieho pohara a zasypeme 1 pl hrubej morskej soli. zalejeme olivovym olejom (nemusi byt panensky). dobre zatvorene pohare ulozime na tmave miesto s izbovou teplotou aspon na 2 tyzdne (este lepsie na 1-2 mesiace). niekto zalieva citrony citronovou stavou a olej dava iba navrch. po kazdom pouziti treba olej doplnit.
okrem soli mozeme k citronom pridat aj koreniny podla chuti, ja davam trosku tymianu a rozmarinu. nakladanymi citronmi sa ochucuju salaty, taziny, kuskus.
recept je bez fotky, lebo stare som spotrebovala a nove este nenalozila.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
opustil ma pocitac, pisem na susedovom notebooku s malinkymi pismenkami
este dopisem do receptu, ze niekto citrony zalieva citronovou stavou a olej da iba navrch. ja pouzivam koru z nalozenych citronov. zatvoreny pohar v chladnicke by mal vydrzat 6 mesiacov, robim male mnozstvo, asi 350 ml, takze ho miniem asi za 2-3 mesiace. s nakladanymi limetami som sa nestretla, ak sa pouzivaju, mozno to bude niekde na internete.
Ja som tiež rozmýšlala,akú to môže mať chuť a ako sa to vlastne používaMne to príde ako ochutený olej,ale volá sa to Nakladané citróny,takže sa asi používajú tieRada by som vyskúšala.
..taky přemýšlím, co dál....amali, zkus to rozvést...a ještě by mně zajímalo, jak dlouho to vydrží....
amalijka nepopieram , ze recept ma velmi zaujal, len mi okolo toho musis viac popisat....ty ochucujes stavou, ktora vznikne tym nalozenim?, alebo oddelis mesiacik a vytlacis stavu? btw...skusala si aj limety?..ak ano, tak ako si ich narezavala?