Viac ako  4 000  receptov

Citrony a limetky nakladané v soli z Maroka

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zaváraniny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

4000 g Bio limetiek, 2000 g Bio citronov, na 5-6 citronov - 500 g morskej soli i viac /podľa veľkosti ovocia/, na zaliatie neperlivá minerálka, na jednu patentnú fľašu na povrch naložených a zaliatych citronov a limetiek 4 PL rastlinného oleja, napr. olivového,alebo slnečnicového.

Postup

Bio citrony a Bio limetky najprv vydrhneme čistou zubnou kefkou vo vode a tak ich zbavíme nečistôt. Potom ich máčame 7 dní v čistej vode, ktorú denne vymeníme. Po tejto dobe ovocie 4x nakrojíme pozdlžne, ale nedokrojíme, aby na jednom konci držali spolu. Nasolíme a zmačkneme dohromady. Na dno patentného pohára dáme trocha morskej soli a kladieme na seba striedavo citrony s limetkami a stlačíme ich rukou. Postup opakujeme, kým sa pohár takmer nenaplní. Všetko zalejeme neperlivou minerálkou tak, aby nám zostalo miesto na olej. Po zaliatí olejom patentný pohar uzavrieme a necháme stáť na chladnom, tmavom a suchom mieste /nie do chladničky!/. Necháme zrieť najmenej 30 dní. Ak sa počas zrenia vytvorí biely závoj, nie je na závadu. Olej neslúži na ochutenie, ale na zamedzenie prístupu vzduchu. Po tejto dobe môžeme ovocie použiť, po otvorení pohára uschovávame v chladničke. Takto naložené ovocie vydrží bez problémov až jeden rok. Pred použitím odstránime dužinu, používame kôru, ktorá naložením zmäkla.

Poznámka

Zdroj: krajinou receptu takto v soli nakladaných citronov a limetiek je Maroko. Fotografiou neposlúžim, lebo ovocie nemám naložené. Recept som našla na IT a uverejnila som ho pre záujem užívateľov Top-receptov. Toto nakladané ovocie sa pri naložení môže ešte rôzne okoreniť - napr. bobkový list, zrniečka koriandru, škorica... Používa sa ako voňavé slané korenie na marinovanie - rýb, - mäsa pred smažením, restovaním, grilovaním..., -na ochutenie šalátov, kuskusu, zeleniny, pri príprave tajinov /pokrmy pripravované dlhším dusením/... Nakladané citrony a limetky si môžeme pripraviť sami doma alebo sa dajú kúpiť v špecializovaných arabských predajniach s koreninami.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Citrony a limetky nakladané v soli z Maroka"

vložené: 14. 08. 2010 18:04:52  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka CH, dakujem. Na Tvoju otázku, na čo sa naložené ovocie pužíva, som podrobnejšie odpovedala v recepte, ktorý som pred chvíľočkou doplnila.smajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 14. 08. 2010 10:41:47  nahlásiť  reagovať
 

Na co se takto naložené citrony používají? Je to moc zajímavé.

autor: Ivana Ch
vložené: 14. 08. 2010 09:22:35  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz