Viac ako  4 000  receptov

Cernicové kocky

Cernicové kocky
nahoru
Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

4 žltky, 4 bielky, 200 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 10 PL teplej vody, 10 PL oleja, 1 prášok do pečiva, 2 čokoládové pudindy Dr. Oetker, 1000 ml plnotučného mlieka, 4 PL práškového cukru, 125 g masla, 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka, 1 želatinový stužovač za studena Dr. Oetker, 3 ks zelené cukrárenské želé, 4 PL práškového cukru, 1000 ml vody

Postup

Zltky ušľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Všľaháme teplú vodu a olej. Primiešame múku s práškom do pečiva. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pekáča, ktorý sme vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme v trúbe vyhriatej na 170-180 stpňov 25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Z pudingového prášku,cukru a mlieka uvaríme puding. Do vlažného pudingu zašľaháme maslo a ešte vlažný ho nalejeme na cesto. Po vychladnutí ho vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Medzitým si ušľaháme do tuha šľahačku. Padľa návodu si pripravíme želatínový stužovač a pridáme ho do ušľahanej šľahačky. Dobre premiešame a rozotrieme na zákusok v pekáči. Znovu dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny. Zelatínu si uvaríme podľa návodu a ked je vlažná, nalejeme ju na stuhnutú šľahačku. Ked želatína stuhne, opäť vložíme do chladničky - najlepšie na noc. Nakrájame na kocky. Do stredu nastriekame čiapočku zo šľahačky a do nej posadíme černicu. Hotové kocky podávame na dezertnom tanieri.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Cernicové kocky"

vložené: 03. 09. 2010 11:29:42  nahlásiť  reagovať
 

Míša (neregistrovaný/á), áno černice sú ostružiny. Samozrejme na tento dezert môžeš použiť aj čerstvé ostružiny. Dakujem za pochvalu i hodnoteniesmajlik

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vložené: 02. 09. 2010 22:03:47  nahlásiť  reagovať
 

Prosím, černice jsou ostružiny?Dalo by se to udělat i z čerstvých, zrovna jsou na zahrádce. Děkuji za odpověď. Moc hezké řezy, dávám smajlik!

vložené: 15. 08. 2010 21:54:35  nahlásiť  reagovať
 

Tak to má pěknou zelenou barvičku,je to jistě dobré.smajlik+1smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz