Viac ako  4 000  receptov

Kura na víne, hubách a zelenine

Kura na víne, hubách a zelenine
nahoru
Kura na víne, hubách a zelenine Kura na víne, hubách a zelenine Kura na víne, hubách a zelenine Kura na víne, hubách a zelenine Kura na víne, hubách a zelenine
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2

Suroviny:

1 naporcované kura alebo stehná, soľ, mleté biele korenie, voda, olej, maslo, 2 veľké mrkvy, 2 steblá stonkového celeru, 3-4 jarné cibuľky, 100 g húb ja som mala malé šampiony, 250 ml suchého bieleho vína, hladká múka 50 g údenej slaniny, 400 g zemiakov

Postup

Porcie kuraťa nasolíme, okoreníme mletým bielym korením. Obalíme v hladkej múke a opražíme do červena v rozpálenom oleji. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy,ktoré obkrájame do tvaru guličiek. Stonkový celer pokrájame na polprstence, jarnú cibuľku na hrubšie kolieska. Očistené zemiaky pokrájame na krížalky a skrojíme ostré hrany do oblého tvaru, čím vytvoríme tvar "cocotte". V pekáčiku rozpustíme kúsok masla a orestujeme na ňom cibuľku. Pridáme tenké prúžky pokrájanej slaniny a chvíľu opekáme spolu. Potom pridáme mrkvu, celer a huby. Osolíme a okoreníme. Zasypeme 1 PL múky. Krátko orestujeme a podlejeme vínom a pol pohárom vody. Zamiešame a privedieme do varu a vložíme opečené porcie kuraťa, ktoré majú byť zaliate do polovice. Stiahneme plameň a prikryjeme. Pod pokrievkou dusíme 40-45 minút, nemiešame. Medzitým obvaríme krátko zemiaky v osolenej vode. Scedené zemiaky vložíme na pekáč, ktorý sme vymazali olejom. Upečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov do červena. Naservírujeme na taniere a podávame.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Kura na víne, hubách a zelenine"

autor: Mia (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 09. 2011 21:45:26  nahlásiť  reagovať
 

@Dana: smajlik

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vložené: 22. 04. 2011 16:29:15  nahlásiť  reagovať
 

Toto by som sa hanbila predložiť na stôl.To sa preboha nedá pekne uložiť ?Vyzerá to na tanieri,akoby ste to hádzala 2 m od stola,či sa trafíte do taniera.To nevidíte ??????

autor: Ivana79
vložené: 16. 08. 2010 08:07:20  nahlásiť  reagovať
 

Tie mrkvičky vyzerajú supersmajliksmajlika recept tiežsmajlik

autor: eva hubova
vložené: 16. 08. 2010 00:18:42  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+1dobré papáníčko a zase s houbamismajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz