Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 2 |
1 naporcované kura alebo stehná, soľ, mleté biele korenie, voda, olej, maslo, 2 veľké mrkvy, 2 steblá stonkového celeru, 3-4 jarné cibuľky, 100 g húb ja som mala malé šampiony, 250 ml suchého bieleho vína, hladká múka 50 g údenej slaniny, 400 g zemiakov
Porcie kuraťa nasolíme, okoreníme mletým bielym korením. Obalíme v hladkej múke a opražíme do červena v rozpálenom oleji. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy,ktoré obkrájame do tvaru guličiek. Stonkový celer pokrájame na polprstence, jarnú cibuľku na hrubšie kolieska. Očistené zemiaky pokrájame na krížalky a skrojíme ostré hrany do oblého tvaru, čím vytvoríme tvar "cocotte". V pekáčiku rozpustíme kúsok masla a orestujeme na ňom cibuľku. Pridáme tenké prúžky pokrájanej slaniny a chvíľu opekáme spolu. Potom pridáme mrkvu, celer a huby. Osolíme a okoreníme. Zasypeme 1 PL múky. Krátko orestujeme a podlejeme vínom a pol pohárom vody. Zamiešame a privedieme do varu a vložíme opečené porcie kuraťa, ktoré majú byť zaliate do polovice. Stiahneme plameň a prikryjeme. Pod pokrievkou dusíme 40-45 minút, nemiešame. Medzitým obvaríme krátko zemiaky v osolenej vode. Scedené zemiaky vložíme na pekáč, ktorý sme vymazali olejom. Upečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov do červena. Naservírujeme na taniere a podávame.
Zdroj: vlastný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
@Dana:
Toto by som sa hanbila predložiť na stôl.To sa preboha nedá pekne uložiť ?Vyzerá to na tanieri,akoby ste to hádzala 2 m od stola,či sa trafíte do taniera.To nevidíte ??????
Tie mrkvičky vyzerajú supera recept tiež
+1dobré papáníčko a zase s houbami