Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 10 + 45 + 25 minut |
1 krehke maslove cesto (300 g), 1 kg cibule, 1 male balenie (80 g) sardeliek (ancoviciek) v oleji, 3 pl ciernych oliv, 2 struciky cesnaku, 3 pl olivoveho oleja, 1/4 lyzicky tymianu
cibulu nakrajame na hrubsie kolieska a asi 45 minut ju dusime vo velkom hrnci na slabom plameni na olivovom oleji s tymianom a nadrobno pokrajanym cesnakom. obcas premiesame, najma ku koncu. ked zozlatne a skaramelizuje, stiahneme ju z ohna a nechame vychladnut na izbovu teplotu.
cesto rozvalkame natenko a pomocou valceka prenesieme na plech alebo do okruhlej kolacovej formy (formu nemusime mastit, cesto je tukove). zodvihneme okraje cesta a naplnime skaramelizovanou cibulou. sardelky rozpolime po dlzke a poukladame ich na cibulovu vrstvu tak, aby vznikli mriezky: trojuholniky na okruhlom a kosostvorce na stvorcovom kolaci. odkostkujeme olivy a poukladame ich na kolac do vytvorenych "chlievikov". pecieme 20-25 minut v rure predhriatej na 180 stupnov.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
kolac by bol trochu tensi, ale myslim, ze by bol rovnako dobry aj z listkoveho cesta
myslíte že by som mohla použit cesto listkové? alebo musí byt toto maslové?
dakujem za bodiky samozrejme, prisady sa daju obmenit. recept na krehke maslove cesto je tu na topkach, myslim, ze v kategorii pre zaciatocnikov. jeho priprava je lahka.
ja lubim cibulu a olivky..ale nelubim tymian...takze ja zas nahradim ten...ale v zasade je to skvely kolac, jedla som ho len raz...netusim preco to nerobievam, pretoze by u nas v rodine mal urcite velikansky uspech...btw...amalijka...nevlozila by si pre istotu ,,,kludne ako samostatny recept.....navod na pripravu masloveho cesta???
luuuubim cibulku :) ale ja si urobim bez oliv....mozno pridam nejaky ten oriesok :)
Nooo, to by som si rada dala+1