Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
![]() |
Čas prípravy: 20 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 7-8 |
500 g hladkej múky - svetlej chlebovej, 1/2 PL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 250 ml plnotučného mlieka, 30 g čerstvého droždia, 1OO ml slnečnicového oleja, 1 vajce, 1 žltok na potretie, na posypanie: sezamové semienka, mak, rasca, morská soľ - voľba podľa vlastného výberu
Múku preosejeme do misy a premiešame so soľou. Do priehlbinky v múke dáme olej a vajce. V troche vlažného mlieka rozmiešame kryštáľový cukor a pridáme rozmrvené droždie. Vykysnutý kvások prilejeme do múky a spracujeme zvyšným mliekom na plotuhé cesto. Bez dalšieho kysnutia vyváľame z cesta na doske rovnomerný valec, z ktorého nakrájame 7-8 rovnakých dielov. Každý diel ešte rozdelíme na tri časti a z každej ušúľame pramienok. 3 pramienky spletieme na pletenku a preložíme hned na plech vystlaný pečiacim papierom. Ihned potrieme žltkom, ktorý sme rozšľahali so soľou a posypeme podľa vlastného výberu. Pečieme v trúbe vyhriatej na 17O stupňov/ventilátor/ do zlato-žltého sfarbenia. Podávame ako prílohu k polievkam a gulášom, rôznym šalátom. Po rozkrojení ich môžeme natrieť ľubovoľnou nátierkou, paštikou alebo rôzne obložiť - salám, šunka, vajcia, rôzna zelenina, tlačenka... Ak pramienky spravíme kratšie, budeme mať chutné malé "banketky" /16 ks/, ktoré podávame ako efektnú a chutnú prílohu k predjedlám.
Zdroj: dnešná kreácia.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dnes som urobila z 1kg múky-prišli kamošky a z 3 plechov ostali 2 pletienky
.Robila som ich ale naslano a potreté cesnakom,posypané rascou.
Ty jsou krásňoučké+
Janka, dakujem
moooc hezkéé!!