Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava |
Rezne z bravčového orecha alebo z krkovičky bez kosti podľa počtu porcií, cibuľa, zelené papriky, paradajky, plátky údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, prípadne feferonka, horčica, olej, trocha vody, dalej podľa ľubovôle plátky teľacieho mäsa, bravčovej pečene, pravej sviečkovej, rôzne bylinky - šalvia, rozmarín, tymián, kolieska pikantnej údenej klobásy, olej, trocha vody, kolieska zemiakov
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a potrieme horčicou. Cibuľu, papriku, paradajky a feferonky nakrájame na kolieska alebo menšie kusy. Osolíme, okoreníme a posypeme zvolenými bylinkami. Celé dno pekáča vyložíme slaninou, cibuľou, zelenou paprikou a kúskami feferonky. Pokryjeme plátkami mäsa a posypeme bylinkami. Preložíme kolieskami zemiakov, ktoré mierne osolíme. Pokračujeme zeleninou. Prekladáme údenou slaninou a mäsom, opäť zeleninou. Každú vrstvu polejeme trochou oleja. Opakujeme vrstvenie, kým nespotrebujeme všetky suroviny a zakončíme údenou slaninou. Zakryjeme alobalom a vložíme na noc do chladničky. Pečieme bez alobalu v trúbe 170 stupňov/ventilátor/45 minút. Podávame s čerstvým chlebom, aby sme si mohli pochutnať aj na delikátnej šťavičke. Počas pečenia kontrolujeme a ak treba, podlejeme trochou vriacej vody.
Zdroj: vlastná kreácia. Tešíme sa aj z toho, ako tá úžasná vôňa, ktorá sa linie z pekáča, dráždi aj našich susedov.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Martina: nemyslim, ze krkovicka oblozena slaninou a potreta horcicou sa za 45 minut pri 175 stupnoch a ventilatore vysusi
Ten ventilátor v rúre je kvôli dráždeniu susedov?
Mäso sa síce rýchlejšie upečie, ale je viacej vysušené.
Ibi,práve varím a tá vôňa je naozaj úžasnáuž aby to bolo
Miška, dakujem
Ivanka 79, je to naozaj dobrota, dakujem
Ivanka CH, práve som sa bola pozrieť na Labužníkovi. Vôbec tam nie je ten istý recept. Ich recept má úplne iné nielen ingrediencie, ale aj spôsob prípravy. Toto je môj vlastný recept.
Ten samý recept je na labužníkovi. Nám nejvíce chutná živáňka kterou dělá náš velmi dobrý kamarád u Košic. Škoda že to není blíž, takhle se vidíme dvakrát za rok.
+2
Takúto živánsku som už robila,takže viem že je to dobrota