Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
jahňacie stehno - mala som hornú polovicu, 2 vetvičky rozmarínu, 2-3 bobkové listy, šťava z polovice citrona, 4-5 strúčikov cesnaku, pokrájaného na klinky, 3 stredne veľké podlhovasté cibule prekrojené priečne na polovicu, 1/2 balenia celého čierneho korenia, soľ, zemiaky pokrájané na 1/4-iny, 1 CL drvenej rasce, 5OO ml zeleninového vývaru, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - Rizling vlašský, olej
Jahňacie stehno prešpikujeme klinkami cesnaku, dobre presolíme a potrieme zmesou z oleja, citronovej šťavy a drvenej rasce. Na doske valčekom na hrubo rozdrvíme celé čierne korenie a obalíme v ňom jahňacie stehno, ktoré potom vložíme na 24 hodín do chladničky. Do pekáča s jahňacím stehnom prilejeme ešte olej, ktorý rozpálime nad plynom. Podlejeme horúcim zeleninovým vývarom a vložíme do rúry na spodný rošt - horkovzduch 230 stupňov/15 minút. Do pekáča pridáme vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Znovu podlejeme horúcim vývarom, stehno prelejeme vypečenou šťavou a teplotu stiahneme na 170-180 stupňov a pečieme za častého podlievania vývarom a vínom ešte 40 minút. Stehno často prelievame vypečenou šťavou. 30 minút pred koncom pečenia pridáme krížalky zemiakov a polovičky cibule. Vypneme trúbu a pekáč ešte 15 minút necháme v rúre, aby si mäso odpočinulo. Po tejto dobe stehno vyberieme na podnos a obložíme ho s pečenými zemiakmi, s pečenou cibuľou, pokrájanými paradajkami a šalátovou uhorkou. Podávame horúce.
Zdroj: vlastný recept - podávam ako slávnostné jedlo. Použila som kombináciu mokrej a suchej marinády.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Simonka, je to skutočne dobrota. Jahňacie ani u nás nie je lacné, ale raz za čas na slávnostnú príležitosť človek ani tie peniažky neľutuje. Dakujem za hodnotenie
To musí býti dobrota,u nás bohužel je dost drahé jehněčí maso a tak se kupuje opravdu málo. +1