Viac ako  4 000  receptov

Pečené voňavé jahňacie stehno

Pečené voňavé jahňacie stehno
nahoru
Pečené voňavé jahňacie stehno Pečené voňavé jahňacie stehno Pečené voňavé jahňacie stehno Pečené voňavé jahňacie stehno Pečené voňavé jahňacie stehno Pečené voňavé jahňacie stehno
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 5-6

Suroviny:

jahňacie stehno - mala som hornú polovicu, 2 vetvičky rozmarínu, 2-3 bobkové listy, šťava z polovice citrona, 4-5 strúčikov cesnaku, pokrájaného na klinky, 3 stredne veľké podlhovasté cibule prekrojené priečne na polovicu, 1/2 balenia celého čierneho korenia, soľ, zemiaky pokrájané na 1/4-iny, 1 CL drvenej rasce, 5OO ml zeleninového vývaru, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - Rizling vlašský, olej

Postup

Jahňacie stehno prešpikujeme klinkami cesnaku, dobre presolíme a potrieme zmesou z oleja, citronovej šťavy a drvenej rasce. Na doske valčekom na hrubo rozdrvíme celé čierne korenie a obalíme v ňom jahňacie stehno, ktoré potom vložíme na 24 hodín do chladničky. Do pekáča s jahňacím stehnom prilejeme ešte olej, ktorý rozpálime nad plynom. Podlejeme horúcim zeleninovým vývarom a vložíme do rúry na spodný rošt - horkovzduch 230 stupňov/15 minút. Do pekáča pridáme vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Znovu podlejeme horúcim vývarom, stehno prelejeme vypečenou šťavou a teplotu stiahneme na 170-180 stupňov a pečieme za častého podlievania vývarom a vínom ešte 40 minút. Stehno často prelievame vypečenou šťavou. 30 minút pred koncom pečenia pridáme krížalky zemiakov a polovičky cibule. Vypneme trúbu a pekáč ešte 15 minút necháme v rúre, aby si mäso odpočinulo. Po tejto dobe stehno vyberieme na podnos a obložíme ho s pečenými zemiakmi, s pečenou cibuľou, pokrájanými paradajkami a šalátovou uhorkou. Podávame horúce.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept - podávam ako slávnostné jedlo. Použila som kombináciu mokrej a suchej marinády.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pečené voňavé jahňacie stehno"

vložené: 23. 08. 2010 09:58:25  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, je to skutočne dobrota. Jahňacie ani u nás nie je lacné, ale raz za čas na slávnostnú príležitosť človek ani tie peniažky neľutuje. Dakujem za hodnoteniesmajlik

vložené: 23. 08. 2010 08:08:54  nahlásiť  reagovať
 

To musí býti dobrota,u nás bohužel je dost drahé jehněčí maso a tak se kupuje opravdu málo. smajlik+1smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz