Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
450 g hovädzie na dusenie
1 malá červená paprika
1 malá zelená paprika
1 stopka stopkatého zeleru + 1 pálivá paprička
hrsť čerešnových paradajok
1 červená cibuľa + 2 cesnakové strúčiky
1 mrkva + dve hrste mrazeného hrášku
sáčok čiernych vykôstkovanych olív
150 ml biele víno
2 PL paradajkový pretlak
soľ, čerstvo drvené korenie
po lyžičke sušený tymián + rímska rasca (kumín)
Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky.
Mäso pokrájame na hrubé kusy, nasolíme a nakoreníme ich.
Do hlbokého kastróla dáme rozohriať olej a mäso veľmi dôkladne opečieme zo všetkých strán.
Vyberieme ho a odložíme zatiaľ bokom. Do výpeku vložíme pásy cibule, cesnaku, paprík a zeleru.
Posolíme, pokoreníme a opekáme. Opekáme a miešame.
Do dôkladne orestovanej zeleniny, nasypeme, po lyzičke, tymián a kumín. Pridáme paradajkový pretlak, prerezané čerešňové paradajky, víno, znovu zamiešame. Nakoniec vložíme mäso a podlejeme vriacou vodou, tak, aby bolo maso takmer ponorené.
Privedieme k varu, dáme pod pokrievku a stíšime zdroj tepla.
Dusíme dlho…dovtedy kým nie je mäso úplne mäkké. Občas podlejeme horúcou vodou. V úvode som písala, že som mala mäso, nesprávne technologicky nakrájané…mne sa udusilo rýchle, ale predpokladám, že inak by som dusila určite , minimálne dve hodiny.
Keď už bude hotové, tak pridáme mrazený hrášok, tenké pásiky mrkvy a nakrájané olivy.
Necháme ešte nejakých 10 minút dusiť a vypneme.
Mäso vyberieme na dosku a pomocou dvoch vidličiek ho napárame na franforce. Vrátime do hustej omáčky a podávame.
tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5899
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+2
Tak toto by mi chutilolen škoda,že priateľ nemá rád paradajkyani nič čo ich obsahuje.Nabudúce si asi mäso rozdelím a pre seba si uvarím toto