Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
500 g polohrubej múky, soľ, 150 g studenej bravčovej masti, 250 ml studeného plnotučného mlieka, 1 žltok, 35 g čerstvého droždia, 1 bielok, celá rasca
Do misy dáme múku a premiešame so soľou. Pridáme žltok,bravčovú masť a rozmrvíme droždie. Postupne prilievame mlieko a spracujeme na cesto. Z cesta vytvarujeme valec a bez kysnutia krájame na rovnaké časti, ktoré na pomúčenej doske rukou vaľkáme na tyčinky. Jednotlivé tyčinky z oboch strán 2-3x šraubovite zatočíme, aby vznikli špirálky. Preložíme na plech a potrieme ic bielkom, ktorý sme rozšľahali so soľou. Posypeme rascou. Pečieme v ttrúbe na 200 stupňoch/ventilátor 20-25 minút. Podávame ako slaný zákusok k pohosteniu samostatne alebo k vínu.
Zdroj: vlastný recept. Vdaka masti sú i viac dní vláčne. Možno ich uschovať v plastových krabiciach.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dakujem, Janka. Včera som ich schrúmala pri televízii
Ibi, tak tu tak sedím u televize a tak bych si s chutí zachroupala
Jidra /neregistrovaný/á/ dakujem
Simonka, dakujem.
Evička, dakujem. Plech mám klasický, čierny. To modré je silikonová podložka. Je to výborné, nič sa na nej neprichytí.
Miška, dakujem
Citinka, dakujem - už som to opravila
neviem ale čítam postup už piaty krát a nevdím kde je ta bravčova masť?
Krásné Ibi +1
Tuším silikonovou podložku,mám jí také.
Spirály jsou nádherné.
Vypadají dobře+2mám taky recept se sádlem,musím ho pohledatIbi na čem jsi to pekla,to máš modrý plech