Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 20 | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500gr Čerstvý, alebo mrazený zelený hrášok. 2 veľké zemiaky, mladá cibuľka, alebo pór, husacia masť./maslo/ Mäta.
Na masti/masle udusíme cibuľu do sklovita, pridáme na drobno nasekanú mätu, soľ, biele korenie. Na udusenú cibuľku pridáme hrášok a nadrobno nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom, prípadne použijeme číry bujón a varíme pokým nie je všetko mäkké. Po dovarení pretláčatkom na zemiaky roztlačte uvarený hrášok a zemmiaky, čím sa krém zahustí. Dochutíme soľou a bielym korením. Podávame s krutónmi a ozdobíme lístkom mäty.
V mojich receptoch žiaľ nenájdete gramáže, nakoľko sa u mna varí podľa chuti a potreby:) Nepridávajte smotanu ani nič podobné. Toto je kosher recept.
Autor: Moshe (Moshe -Norbert Otter) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dnes som robila tuto polievku, hrianku som do nej nedavala. Taka obycajna, dietna. ok, zjedla sa.
vlozil som recept na zakladny vyvar
a nemohol by si moshe vlozit recept na zeleninovy klasicky vyvar do receptov pre zaciatocnikov?
ja osobne davam vývyr uvareny z bio zeleninoveho bujonu v pripade ze nie je uvareny klasicky vyvar zo zeleniny.
ten vyvar, ktorym zalievame ma byt zeleninovy alebo masovy?
neznasam nepresnosti...tak ked napisem krutony, tak tam nedam hrianku...niekto potom pride a bude si mysliet, ze krutony sa robia tak, ze da do hriankovaca kus chleba, necha to prihoriet a da to k jedlu.
to budu asi tie prihorete "toasty", co su vlastne nase hrianky... a pomer hrasku a zemiakov je podla mna dolezity, takze ta gramaz by mala byt...ale ja som kralovnej nevarila, tak sa mozno mylim..
moshe pises v recepte krutony....a kde su potom tie krutony
A kolik brambor
hrianka sa povie po anglicky toast....
Ale odpovedam....
to nie je hrianka, ale toast to znamena pripravene bez tuku v toastery, ano my to mame takto radi ked je to trosku pripecene. Gramaže na polievku, aelbo krém neudávam preto že si každí pripraví tolko kolko potrebuje. Konkretne tu je 500gr hrášku.
Skoda, ze neodpovedas na otazky, ak sa ta niekto nieco spyta...
ta hrianka nie je prihorena? alebo to bol zamer? Nie je prihorene jedlo rakovinotvorne? (pytam sa, aby som mala dokonaly obrazok ako to ma byt pripravene) a na puntickara je trosku zvlastne, ze nenajdeme gramaze...potom ako to mozeme uvarit "presne na chlp" ako to ma byt?
To je pekný recept. +3
No, řekla bych, aspoň teda my jsme to tak dělali a je to v návodu, že když hráškový krém, tak by měl být hráček pomixovaný, ne? Jinak moc dobrá polévka.