Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 50 minút | |
Počet porcií (kusov): 4 |
150 g suchej fazule, olej, voda, hladká múka, sladká mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, saturejka, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok celeru, celerová vňať, petržlenová vňať, nastrúhané cesto z 1 vajca a 100 g PH múky - ja som mala už sušené
Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Druhý deň vodu zlejeme a fazuľu dáme variť v čerstvej vode. Po prvom zovretí vodu znovu zlejeme a nahradíme ju čistou - tým sa zbavíme nadbytku nadýmavých látok a predídeme plynatosti. K fazuli pridáme celý strúčik cesnaku. Kým sa fazuľa varí, očistíme zeleninu a pokrájame na kolieska. K polomäkkej fazuli pridáme zeleninu, soľ a čierne mleté korenie, tiež celerovú vňať. Polievku zahustíme zásmažkou z múky, oleja, cibule a sladkej mletej červenej papriky. Zavaríme strúhanie z vaječného cesta, pridáme saturejku, majoránku a posekanú petržlenovú vňať. Podávame s krajcom domáceho chleba.
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Simonka, dakujem za pochvalu, aj bodík
Ibi,hned bych si tuto polévečku dala vypadá suprově+1
Amalii, dakujem. Moja mama tiež niekedy pridávala sodu bicarbonu
ibolya, aj u nas sa varila takato polievka. je vyborna aj voda sa tolkokrat vylievala, len mama este pridavala do prveho varenia jedlu sodu, robim to aj ja pri strukovinach. dala by som jej viac bodov, ale mozem iba jeden: + 1