Viac ako  4 000  receptov

Huspenina z údeného pre Ivanku - šulc Somogyi

Huspenina z údeného pre Ivanku - šulc Somogyi
nahoru
Huspenina z údeného pre Ivanku - šulc Somogyi
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina 30 minút + príprava + chladenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): pre viac osôb1

Suroviny:

1000 g údeného na huspeninu - hlava, paprča, koleno, uši, chvost, kože - používame mäso čerstvo zaúdené, t.j 2 dni zaúdené a upravené na varenie, 100 g koreňovej zeleniny na polievku, 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, i viac - záleží na jeho veľkosti, 20 guličiek celého čierneho korenia alebo 1 PL, voda, mletá sladká červená paprika 2. varianta: údené chvosty, uši, paprče, kože,/1000 g/, celý paprikový lusk, cibuľa, cesnak, v tomto prípade i soľ,

Postup

Udené mäso deň pred prípravou namočíme do studenej vody, aby sa zbavilo nadbytočnej soli. V deň prípravy ho vyberieme, osušíme a zbavíme chlpkov opálením nad plameňom plynového horáka a oškriabaním ešte dočistíme. Do väčšieho hrnca vložíme pripravené mäso, polievkovú zeleninu, celú cibuľu, strúčiky cesnaku a zalejeme 2 litrami studenej vody. Privedieme do varu, zbierame penu, kým vývar nie je číry. Stiahneme plameň po prvom zovretí a dovaríme veľmi pomalým varom, kým mäso nie je mäkké. Necháme chvíľu odstáť a povrch vývaru odmastíme/dobre sa odmasťuje jednorazovými kuchynskými utierkami/. Vývar precedíme cez jemné,husto tkané biele plátienko. Mäso vykostíme a rozdelíme do tanierov. Zalejeme vývarom tak,aby mäso bolo ponorené. Necháme úplne vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky. Pred servírovaním poprášime sladkou mletou červenou paprikou. Pri druhej variante varíme mäso viac hodín pomalým varom, penu zbierame častejšie, potom necháme stuhnúť - stuhnutá huspenina má byť priehľadná a číra.

Poznámka

Zdroj: našla som medzi najlepšími madarskými receptami, prvý variant sa tiež často označuje ako huspenina z údeného mäsa na spôsob Somogyi. Uviedla som základný predpis na 1000 g údeného. Foto nepridávam, ešte som túto huspeninu nevarila.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Huspenina z údeného pre Ivanku - šulc Somogyi"

vložené: 30. 08. 2010 11:27:38  nahlásiť  reagovať
 

Ano, Janka, je to pochúťkasmajlikDakujemsmajlik

vložené: 29. 08. 2010 22:35:49  nahlásiť  reagovať
 

Hodně zajímavé!!smajlik Sulc z uzeného jsem ještě nejedla.smajliksmajlik

vložené: 28. 08. 2010 18:38:02  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, nedakuj! Až to pripravíš, prosím pridaj foto! Ja dakujemsmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 28. 08. 2010 18:25:01  nahlásiť  reagovať
 

Ibinko moc děkuji. Víš že jsem úplně zapoměla, ale oni tam skutečně dávali česnek. To bude asi ono, při nejbližší příležitosti nakoupím potřebné ingredience a hned ho zkusím. Okamžitě si recept vytisknu. Děkuji Ti moc a tisíckrát. Dám Ti vědět jak to dopadlo.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz