Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
3000 g bielej hlávkovej kapusty, 3000 g stredne veľkých uhoriek, 1000 g červenej papriky, 1000 tg zelenej papriky, 500 g mrkvy, 1000 g cibule, 20 g soli na 1000 g zeleniny, 200 ml oleja, voda, 2 malé nakladače, 800 ml 8%-ného octa, 300 g kryštáľového cukru
Do vhodnej veľkej nádoby /vandlík/ dáme na jemno postrúhanú kapustu, mrkvu a cibuľu nakrájanú na kolieska. Uhorky olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame pozdlžne na 1 cm hranolky. Papriky odstopkujeme, zbavíme jadier, pokrájame pozdlžne na 1 cm prúžky a aj s uhorkami pridáme k ostatnej zelenine. Presolíme a dobre všetko premiešame. Pripravíme si nálev z octa, nakladačov, oleja a cukru. Dobre suroviny zmiešame, avšak nevaríme. Nálev primiešame k zelenine a necháme 24 hodín odstáť. Naplníme do pohárov, zaviečkujeme a odložíme na chladné tmavé miesto. Nesterilizujeme!
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.