Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pizzy | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka na 1 veľký plech |
500 g hladkej múky, 2 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 3 PL oleja, 15 g droždia, jemne pikantný kečup, kto chce, použije paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, sušená bazalka, cibuľa pokrájaná na jemné polmesiačiky, 4-5 strúčikov cesnaku, pokrájaného na plátky, vlažná voda, údená slanina, pokrájaná na prúžky, strúhaný údený syr
Do vandlíka dáme preosiatu múku a premiešame so soľou. Do priehlbinky v múke dáme cukor a rozmrvíme droždie, ktoré zalejeme vlažnou vodou. Po vzídení kvásku pridáme olej a vlažnou vodou zamiesime mäkké cesto, ktoré necháme prikryté na teple, aby dvojnásobne zväčšilo svoj objem. Vykysnuté cesto rukami roztlačíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Roztlačené cesto potrieme kečupom/paradajkovým pretlakom a rozložíme na ňom cibuľu, cesnak a slaninu. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením a bazalkou. Nemastíme, slanina pustí potrebný tuk. Na vrch nastrúhame údený syr. Pečieme v trúbe na 250 stupňov/ventilátor/10-12 minút. Nakrájame a môžeme podávať.
Zdroj: vlastná kreácia.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka Ch, dakujem
Janka, dakujem
Chocolate(neregistrovaný/á), dakujem
Krásný a jistě velmi chutný recept.