Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Strukoviny | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g lúpaného poleného suchého žltého hrachu, 500 g údeného - použila som údené rebrá, soľ, bravčová masť/olej, 1 cibuľa, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, mleté čierne korenie, majoránka, voda
Hrach niekoľkokrát prepláchneme vlažnou vodou. Na noc ho namočíme do studenej vody, ktorá má byť asi 2 cm nad hrachom. Dáme variť do vriacej vody údené rebrá. Po hodine varenia pridáme hrach i s vodou, v ktorej bol namočený. Po dalšej hodine vyberieme údené rebrá, z ktorých oberieme mäso. Hrach varíme dalej do jeho rozvarenia. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránkou a cesnakom. Necháme prebublať a odstavíme. Ponorným mixérom hrach rozmixujeme na jemné pyré. Na horúcej masti/oleji opražíme do hneda cibuľu, pokrájanú na kolieska. Hrachové pyré servírujeme horúce v hlbokom tanieri, poliate masťou a s opraženou cibuľou. Na vrch rozdelíme obrané údené mäso. Ako prílohu môžeme podávať krajec čerstvého chleba alebo cesnakové hrianky. Je to jednoduché, chutné a sýte jedlo, ktoré zahreje najmä v sychravom počasí, ale chutí aj inokedy.
Zdroj: vlastný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
och, tam mal byť smajlík číslo tri, ospravedlňujem sa, mrzí ma to
aj tie pravopisné chyby, lebo píšem v práci a stále sem niekto lozí....pekný deň prajem
eeeee, prepáč, myslela som, že som tu už prezrela všetky recepty
už som našla, vďaka /zvykneme sa totiž hádať, aký je to vlaste tem "pravý maďarský"
vďaka
Ahoj, petralajtka (neregistrovaný/á), recept na "Pravý madarský guláš" tu mám. Daj si názov do hľadáčika na topkách.sk, klikni na lupu vpravo a zobrazí sa. Vdaka za Tvoj záujem o hrachové pyré i o pravý madarský guláš
ahoj, Ibolya, Ty by si mohla mať recept na pravý maďarský guláš. nemohla by si ho sem hodiť?
inak, milujem hrachovu kašzu a hlavne s tou cibiuľkou na vrchu
Ivanka Ch, dakujem. Pomaly som si začala namýšľať, že o klasiku sa nebude nikto zaujímať
Kdybych mohla dala bych aspoň 50 bodů. Mám na to šílenou chuť, ale co by tomu řekly moje chudinky, operovaná střeva. Já už tohle mňamózní jídlo neměla aspoň 10 let, a vyhlídka nato že se to změní není žádná.