Viac ako  4 000  receptov

"Zidovská paštika"

nahoru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb

Suroviny:

500 g husacej, prípadne inej hydinovej pečene - ja som mala kuraciu, 200 g husacej masti, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná na drobno, soľ, 4 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie, husacia masť na zaliatie paštiky

Postup

V hrnci na husacej masti orestujeme cibuľu a pečeň. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladkej hmoty. Osolíme, okoreníme a spolu s horčicou dobre premiešame. Masa je pomerne riedka, preto ju odložíme stuhnúť do chladničky do druhého dňa. Potom ju natierame na chlieb alebo pečivo a môžeme podávať so sezonnou zeleninou alebo použiť na jednohubky, či plniť vajcia, syrové rolky a paštičky z lístkového cesta... Môžeme naplniť do menších nádobiek a zaliať O,5 cm rozpustenou husacou masťou, uzavrieť a skladovať na chladnom tmavom mieste.

Poznámka

Zdroj: tento recept sa naučila moja mama od Zidov. Mama suroviny na paštiku mlela na mäsovom mlynčeku, ja mám radšej túto verziu. Recept patrí medzi kuchárske pochúťky našej rodiny. Kedysi sme ju pripravovali výhradne z pečienky z doma vykrmenej husy.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu ""Zidovská paštika""

vložené: 16. 01. 2012 03:29:37  nahlásiť  reagovať
 

tak toto vyzerá byť luxusná pochúťka!

http://www.myprivateboutique.sk/

vložené: 20. 07. 2011 17:16:25  nahlásiť  reagovať
 

Už išiel k obľúbeným ! Bodík letí!smajlik

vložené: 13. 09. 2010 11:11:52  nahlásiť  reagovať
 

Janka R, dakujemsmajlikUž len bolasmajliksmajliksmajlik

vložené: 12. 09. 2010 15:32:41  nahlásiť  reagovať
 

Sem s ní!!!!!smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 09. 09. 2010 16:14:54  nahlásiť  reagovať
 

Ano, Ivanka CH, je to neskutočná dobrota. Husaciu masť možno zakúpiť v hypermarketoch alebo u mäsiarov. Ja si kupujem importované husacie stehná a prsia z Madarska - sú veľmi kvalitné z vykrmenej husy a odložím si masť, ktorá sa z nich vypečie.smajliksmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 09. 09. 2010 13:17:18  nahlásiť  reagovať
 

Určitě je to dobrůtka, ale kde vzít husí sádlo? Husy už dost dlouho nechovám.

vložené: 08. 09. 2010 12:02:40  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, dakujem. práve si na židovskej paštike pochutnávamsmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 07. 09. 2010 15:05:44  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik +1smajliksmajlik

vložené: 07. 09. 2010 15:00:10  nahlásiť  reagovať
 

Aby som predišla neplodným diskusiám, zdôrazňujem, že tento recept: 1. nie je "kosher", avšak napriek tomu zostáva židovským receptom. 2. nejedná sa o paštiku Aškenázyovských židov - židovský kaviár, tiež známy pod názvom Gehackte Leber. 3. je vynikajúcou pochúťkou - stojí za vyskúšanie.smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz