Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb |
500 g husacej, prípadne inej hydinovej pečene - ja som mala kuraciu, 200 g husacej masti, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná na drobno, soľ, 4 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie, husacia masť na zaliatie paštiky
V hrnci na husacej masti orestujeme cibuľu a pečeň. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladkej hmoty. Osolíme, okoreníme a spolu s horčicou dobre premiešame. Masa je pomerne riedka, preto ju odložíme stuhnúť do chladničky do druhého dňa. Potom ju natierame na chlieb alebo pečivo a môžeme podávať so sezonnou zeleninou alebo použiť na jednohubky, či plniť vajcia, syrové rolky a paštičky z lístkového cesta... Môžeme naplniť do menších nádobiek a zaliať O,5 cm rozpustenou husacou masťou, uzavrieť a skladovať na chladnom tmavom mieste.
Zdroj: tento recept sa naučila moja mama od Zidov. Mama suroviny na paštiku mlela na mäsovom mlynčeku, ja mám radšej túto verziu. Recept patrí medzi kuchárske pochúťky našej rodiny. Kedysi sme ju pripravovali výhradne z pečienky z doma vykrmenej husy.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
tak toto vyzerá byť luxusná pochúťka!
http://www.myprivateboutique.sk/
Už išiel k obľúbeným ! Bodík letí!
Janka R, dakujemUž len bola
Sem s ní!!!!!
Ano, Ivanka CH, je to neskutočná dobrota. Husaciu masť možno zakúpiť v hypermarketoch alebo u mäsiarov. Ja si kupujem importované husacie stehná a prsia z Madarska - sú veľmi kvalitné z vykrmenej husy a odložím si masť, ktorá sa z nich vypečie.
Určitě je to dobrůtka, ale kde vzít husí sádlo? Husy už dost dlouho nechovám.
Amalii, dakujem. práve si na židovskej paštike pochutnávam
+1
Aby som predišla neplodným diskusiám, zdôrazňujem, že tento recept: 1. nie je "kosher", avšak napriek tomu zostáva židovským receptom. 2. nejedná sa o paštiku Aškenázyovských židov - židovský kaviár, tiež známy pod názvom Gehackte Leber. 3. je vynikajúcou pochúťkou - stojí za vyskúšanie.