Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Huby |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
veľká hrsť sušených hríbov, 1 sušená červená chilli paprička, 100 g domácej údenej slaniny, 1-2 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ, 200 ml skysnutej šľahačky, 1 veľká cibuľa, voda, olej, 2 PL hladkej múky
Hríby namočíme najmenej na 30 minút do teplej vody. Očistenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a slaninu na prúžky. V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme slaninu a cibuľu. Pridáme čierne korenie, na jemno pokrájanú chilli papričku a ked sa pekne rozvonia, stíšime plameň a primiešame červenú papriku. Po krátkom orestovaní papriky prilejeme hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Privedieme do varu a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia hríbov, za občasného doliatia horúcej vody. V pohári rozmiešame múku so studenou vodou a primiešame k hríbom, povaríme ešte 15 minút. Osolíme a pridáme šľahačku a všetko ešte necháme prebublať. Paprikáš má byť ľahko pikantný a jemne kyselkavý. Podávame s haluškami, cestovinou alebo knedľou.
Zdroj: vlastný recept.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
7 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
toto môžem
Mňam
Janka R, dakujem
velmi pěkný receptík,dělám houbový guláš,ale toto vypadá též pěkně.+1
presne tak
Ivanka Ch, dakujem. Musím sa priznať, ešte sa mi nestalo, aby môj recept brali zo Slovenska do Madarska. Myslím tú huspeninu z údeného...som rada, že chutilo
Evička, dakujem
Miška, taká dobrota šmakuje a ako - ale tých knedlí bolo 8! Musíš pozornejšie rátať...asi Ti tiekli slinky.
Dakujem
Miško,Ty srandistko
+2
michs...
7 knedli? taka dobrota asi smakuje