Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 20 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
200 g včerajších žemlí, 1 vajce, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1/2 malej cibule, strúhanka, olej, voda alebo mäsový vývar
Včerajšie žemle pokrájame na plátky a v mise pokvapkáme mliekom. Necháme 15 minúť postáť, aby nasiakli mliekom a potom ich vyžmýkame. K vyžmýkaným žemliam pridáme posekanú petržlenovú vňať a cibuľu, ktoré sme predtým orestovali na oleji a nechali vychladnúť. Osolíme, okoreníme a pridáme vajce, všetko spolu dobre premiešame. Zahustíme strúhankou a necháme odpočinúť. Zo zmesi mokrými rukami tvarujeme guľky niečo väčšie ako vlašsský orech - varením zväčšia svoj objem. Varíme bud v osolenej vode alebo vo vývare. Vkladáme do vriacej tekutiny, potom plameň stiahneme a varíme miernym varom. Hotové knedličky vkladáme do horúcej polievky. Knedličky sú vhodné do slepačieho, kuracieho alebo iného hydinového, či hovädzieho vývaru, ale aj iných zeleninových polievok.
Zdroj: vlastný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Janka R, dakujem
A ejhle, jaká vychytávka!!! Ibi, to vyzkouším!!
Milý Moshe, dakujem, takú chuť si mi narobil na dobrý slepačí vývar...
Ja som si uz tak navykol na tie moje macesove, ze tieto by som si s chutou hned dal v dobrom slepacom vyvare. mnam davam bodik:)