Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy | |
Čas prípravy: 20 minút + pečenie | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g včerajších žemlí, 2-3 vajcia - závisí od ich veľkosti, mlieko, 1 malá cibuľa, 1 zväzok petržlenovej vňate, strúhanka, maslo, olej, soľ, mleté čierne korenie
Pokrájané žemle dáme do misy, pokropíme ich mliekom a po 15 minútach vyžmýkame.0restujeme pokrájanú cibuľu a na jemno posekanú petržlenovú vňať na oleji. Ked vychladne, pridáme k žemliam aj s vajcami. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Uviedla som základný predpis. Plnkou naplníme napr. kurča tak, že ju dáme pod kožu nad prsíčkami, ktorú sme predtým opatrne uvoľnili rukou, tak aby sme kožu nepoškodili - plnka by pri pečení vytiekla. Dalej naplníme priestor medzi uvoľnenou kožou a stehnami a naplníme aj brušnú dutinu. Zvyšok plnky dáme vedľa kuraťa a spolu pečieme. Prsíčka zostanú šťavnaté a ochutia sa plnkou. Zvyšok plnky podávame ako prílohu ku kuraťu. Tento spôsob použitia plnky je vhodný tam, kde bude viac stolovníkov. Touto plnkou môžeme plniť i morku, bažanta, kožu z husacieho krku, bôčik, teľaciu hrud... Tiež môžeme podávať ako samostatný pokrm, ak ju pripravíme vo väčšom množstve, ako bezmäsité jedlo. Formu vymažeme pred pečením maslom a vysypeme strúhankou, aj vrch plnky pokladieme plátkami masla. Pečieme do červena a chrumkava vtrúbe pri 170 stupňoch/45-50 minút/ventilátor. Upečenú plnku krájame na trojuholníky, štvorce alebo obdlžníky. Podávame s kyslou uhorkou,čalamádou...Je výborná aj za studena.
Zdroj: rodinný recept. A tento recept má poradové číslo 300, z tých, ktoré som vložila.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Janka Pa, dakujem.Samozrejme pridaj fotečku
Ibi, dělám podobně, někdy přidávám kuř.játra na kousky a také peču ještě zvlášť, protože můj muž má nádivku rádAž budu dělat přidám fotečku (s dovolením), ale takový postup, jak uvádíš ty, to ne, to ještě neumím, také ti musím pogratulovat k jubilejnímu 300 receptu