Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa |
1000g nove zemiaky, 250 ml bujonoveho vyvaru, 2 lyzice piniovych jadierok , 4 paradajky, sol
Majonezove pesto : 2 zltky, mlete biele korenie, 2 lyzicky vyraznej horcice, 2 lyzicky bieleho vinneho octu, 125 ml olivoveho oleja, 150 ml nizkotucneho jogurtu, bazalkove listky
Dokladne umyte zemiaky dame varit aj so supkou na cca 20 minut do slanej vody. Potom ich scedime a olupeme, pokrajame na polovicu, alebo stvrtky. Horuci vyvar nalejeme na zemiaky a nechame ich polhodinu postat.
Dva zltky dame do misy, vymiesame is so solou, korenim, horcicou a octom. Postupne prilievame tenkym prudom olej a neustale miesame az vznikne husta zmes, ktora naberie objem a a drzi si tvar. Nakoniec vmiesame jogurt. Bazalkove listy umyjeme , nakrajame a vhodime do majonezoveho pesta. Piniove jadierka (ja som nemala a tak som dala nahrubo podrvene vlasske) nasucho oprazime. Paradajky prekrojime, lyzicou vyberieme mokre vnutro a jadierka a nakrajame ich na kocky. Zemiaky dame do misy, pridame paradajky a zlahka vmiesame majonezove pesto. Posypeme orieskami.
*majonezove pesto* co si budeme nahovarat je vlastne nasa majoneza, lenze tym, ze pouzijeme na pripravu olivovy olej a vinny ocot, tak vznikne skutocne ina chut na aku sme zvyknuty....no a bazalkove listky na zaver, to zakoncia uz uplne. co sa tyka toho oleja...ja som pouzila panensky extra a nabuduce pouzijem radsej ten obycajnejsi olivovy. vona by mi nevadila, ale zda sa mi,ako keby mal taky horkasty feeling , myslim, ze zmena oleja to vyriesi. No a paradajky nesmu nazoaj chybat...chut salatu je uzasna.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
"Náhodný recept" Robím niečo podobné, ale ten tvoj si ukladám a rozhodne ho vyskúšam, nové zemiaky už dostať za celkom rozumnú cenu a tvoje recepty sú zodpovedné
To musím zkusit,vypadá to dobře+4
Mili, máš krásné fotky, recept ale také+
jaj...svetlana...treba ho po tej polhodine zliat zo zemiakov, on nevsiakne....
...vyzerá úúžasne...ale nie je mi jasné, ten čtvrťliter bujónu vsiakne do zemiakov?...alebo tie zemiaky vybrať z bujóna do misky a len potom pridať majonézu?...