Viac ako  4 000  receptov

Taliansky zemiakový šalát

Taliansky zemiakový šalát
nahoru
Taliansky zemiakový šalát Taliansky zemiakový šalát Taliansky zemiakový šalát Taliansky zemiakový šalát
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa

Suroviny:

1000g nove zemiaky, 250 ml bujonoveho vyvaru, 2 lyzice piniovych jadierok , 4 paradajky, sol
Majonezove pesto : 2 zltky, mlete biele korenie, 2 lyzicky vyraznej horcice, 2 lyzicky bieleho vinneho octu, 125 ml olivoveho oleja, 150 ml nizkotucneho jogurtu, bazalkove listky

Postup

Dokladne umyte zemiaky dame varit aj so supkou na cca 20 minut do slanej vody. Potom ich scedime a olupeme, pokrajame na polovicu, alebo stvrtky. Horuci vyvar nalejeme na zemiaky a nechame ich polhodinu postat.
Dva zltky dame do misy, vymiesame is so solou, korenim, horcicou a octom. Postupne prilievame tenkym prudom olej a neustale miesame az vznikne husta zmes, ktora naberie objem a a drzi si tvar. Nakoniec vmiesame jogurt. Bazalkove listy umyjeme , nakrajame a vhodime do majonezoveho pesta. Piniove jadierka (ja som nemala a tak som dala nahrubo podrvene vlasske) nasucho oprazime. Paradajky prekrojime, lyzicou vyberieme mokre vnutro a jadierka a nakrajame ich na kocky. Zemiaky dame do misy, pridame paradajky a zlahka vmiesame majonezove pesto. Posypeme orieskami.

Poznámka

*majonezove pesto* co si budeme nahovarat je vlastne nasa majoneza, lenze tym, ze pouzijeme na pripravu olivovy olej a vinny ocot, tak vznikne skutocne ina chut na aku sme zvyknuty....no a bazalkove listky na zaver, to zakoncia uz uplne. co sa tyka toho oleja...ja som pouzila panensky extra a nabuduce pouzijem radsej ten obycajnejsi olivovy. vona by mi nevadila, ale zda sa mi,ako keby mal taky horkasty feeling , myslim, ze zmena oleja to vyriesi. No a paradajky nesmu nazoaj chybat...chut salatu je uzasna.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Taliansky zemiakový šalát"

autor: amalia
vložené: 06. 06. 2012 11:08:40  nahlásiť  reagovať
 

"Náhodný recept" Robím niečo podobné, ale ten tvoj si ukladám a rozhodne ho vyskúšam, nové zemiaky už dostať za celkom rozumnú cenu a tvoje recepty sú zodpovednésmajlik smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 21. 09. 2010 00:29:19  nahlásiť  reagovať
 

To musím zkusit,vypadá to dobřesmajliksmajlik+4

autor: Patricie
vložené: 15. 09. 2010 23:45:03  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikMili, máš krásné fotky, recept ale takésmajliksmajliksmajliksmajlik+

autor: vybusna
vložené: 15. 09. 2010 09:19:10  nahlásiť  reagovať
 

jaj...svetlana...treba ho po tej polhodine zliat zo zemiakov, on nevsiakne....

autor: Svetlana
vložené: 15. 09. 2010 09:05:08  nahlásiť  reagovať
 

...vyzerá úúžasne...ale nie je mi jasné, ten čtvrťliter bujónu vsiakne do zemiakov?...alebo tie zemiaky vybrať z bujóna do misky a len potom pridať majonézu?...

autor: michsamant
vložené: 15. 09. 2010 05:05:55  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz