Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
zvazok mangoldu (750-1000g), 800 g chudeho bravcoveho masa. na marinadu: 1 velka cibula, 3-4 struciky cesnaku, 1 cerstva chilli paprika, 1 lyzicka harissy, 1/2 lyzicky rimskej rasce, 1 lyzicka zeleneho caju, 2 pl oleja, sol
Maso pokrajame na kocky 3x3 cm a nalozime do marinady (zeleninu, samozrejme, pokrajame nadrobno a caj zalejeme 1/2 dl horucej vody a nechame vyluhovat, do marinady pridame iba tekutinu). Vsetko v mise dobre premiesame s masom a dame na noc do chladnicky.
Mangold niekolkokrat premyjeme a odkrojime zelene listy (mozeme ich pouzit inak, ako spenat, ktory je pribuzny mangoldu). stonky osupeme ako rebarboru a pokrajame ich na 3 cm kusky. Do hrnca dame zovriet osolenu vodu a nasypeme do nej pokrajany mangold. varime asi 15 minut, dokial nie je jemny, davame pozor, aby sa nerozvaril. Scedime a nechame odkvapkat na site.
Kocky masa opecieme aj s marinadou, v ktorej boli nalozene. Pred koncom primiesame kusky mangoldu, premiesame a asi 1 minutu spolu prehrejeme.
Namiesto bravcoveho masa mozete pouzit napriklad maso z morky.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+2
skus na trhu alebo v trznici, milika rimsku rascu si uz zohnala?
ja tu v mnichove dostanem kupit hocico, ale mangold som este nevidela...alebo som zle pozerala...