Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: ... | |
Počet porcií (kusov): 5 |
500 gr hovädej nožiny /močing/, 200gr fazule, 150gr cíceru, 100gr krúp, 2 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, červená paprika, 1čl mletý zázvor,1čl koriander/ drvene semiačka/ 2 pol.lyžice husacej masti.
Cibuľu a cesnak nakrajame na hrubo. Rozpálime v kameninovom hrnci mať a cibuľu spolu s cesnakom zľahka opečieme, pridáme hovadzie maso nakrajané na kocky cca 6x6 cm a zľahka necháme zatiahnuť. Odstavíme pridáme strukoviny a koreniny a celé to zalejeme vodou tak aby bola masa zaliata max. 2 cm ponad suroviny. Hrniec prikryjeme a vložíme do rúry, varíme v rúre na 150 stupnoch cca 2 hod.
Ďalšie fotky ako aj šábesový stôl nájdete v albume:)
Pre začiatočníkov len toľko, že strukoviny ako fazuľu a cícer je potrebne namočiť deň vopred. Krúpy nie sú strukovina.
Autor: Moshe (Moshe -Norbert Otter) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
michsamant:zidovska fazula nie ak vies co toje Moshe
Vsimla. Vsimol si si, ze na stranky chodia aj ludia, co nevarili pre kralovnu, ale varia doma svojim rodinam??? Prestan sa chovat jak majster sveta a ked tu buzerujes ostatnych tak si to aspon ty sam u seba daj do poriadku.
Vsimla si si ze tento recept nie je zaradeny do rubriky "pre začiatočníkov" ? Ďakujem
pre zaciatocnika, co si trufne na nieco ine nez caj to nie je logicke a patri to do receptu, ze strukovinu treba namocit, s tym snad suhlasis
Prirodzene ze sa strukoviny namacaju vopred, som to nepisal nakolko je to logicke. Fazula podla masa, ak je hovadzie tak cervena, alebo ta velka strakata, ak hydina tak biela farula. Koreniny tam idu ked to uz ides zalievat. Koriander semena akurat som ich drvil v maziari rucne, je to aj na fotke.
kedy do toho ide sol a koriander mlety,semena alebo vnat?
fazula aka? strukoviny sa na noc nemacaju?
Zázvor davam ale len do husacieho soletu do hovadzieho nie.
jedným slovom fantastickéChcem sa spýtať, zázvor a štipľavú papriku nezvykneš dávať. Ja som ju dala, ked som robila šolet s husacím stehnom a veľmi mi to chutilo. Tento by som rozhodne neodmietla