Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 15 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g špagety semolino - z tvrdej pšenice, 100 g údenej slaniny, ostrý kečup podľa vlastného výberu, 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku - podľa veľkosti a chuti, soľ, voda, olej, petržlenová vňať na ozdobu, 150 g nastrúhaného syra Grana Padano
V malom hrnčeku na troche oleja na miernom ohni roztopíme na kocky pokrájanú údenú slaninu a dáme do misy. Pridáme kečup, štipku soli, prelisovaný cesnak a rozmiešame. Spagety vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 9 minút, aby boli al dente - na skus. Uvarené špagety scedíme, nepreplachujeme, pridáme do misy a premiešame s pripravenou zmesou. Na vrch nastrúhame syr, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Zdroj: hľadala som na IT a našla toto jednoduché, chutné a rýchle talianske jedlo na sobotu. Môžem len odporúčať.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna:a hlavne nikdy ziadne Milanske spagety neexistuju z gastronomickeho hladiska su Milanske spagety uplna blbost ... vsetko su to nejake bolonske spagety upravene na iny sposob... ale suhlasim taliani by si kecup do niecoho takeho nedali
toto nie su milanske spagety, taliani kecupom opovrhuju a kazdy milancan by radsej pravdepodobne bol o hlade, ako by mal zjest spagety v takejto uprave.
Toto su spagety s kecupom, rozprazenou slaninou a struhanym syrom.
Ja by som to "rychle talianske jedlo" prepisala na "rychle jedlo" ... myslim, ze je to len imitacia niecoho