Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy | |
Počet porcií (kusov): 5 |
250gr kukuričnej krupice, maslo, soľ, 1l vody
V osolenej vode varíme kukuričnú krupicu do zhustnutia spolu s pridaním soli a 1 lyžice masla. Polenta je hotová, ak v nej stojí vareška. Následne ju vylejeme do formy vytretej maslom a necháme na chladnom mieste stuhnúť. Stuhnutú polentu potom vyklopíme a nakrájame cca na 1cm plátky, ktoré potom na grilovacej panvici na masle zprudka opečieme.
Autor: Moshe (Moshe -Norbert Otter) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Anka: no a tu ho mas...preco si este nevlozila recept na zamisku sem? haaaa?
Každý robí z toho cirkus( nový objav), vraj čisto talianske jedlo. Mám už dosť rokov a pamätám si keď to varila ešte moja prababka.U nás na východe je to považované za jedlo chudoby.Samozrejme, že sa nepodávala takto ako teraz.U nás sa tomu hovorila" Zamiška"
Postup varenia bol ten istý. Po uvarení sa vyliala do misky alebo na hlboký tanier, do stredu s lyžicou sa urobila dostatočne veľká jamka do ktorej sa vlialo horúce mierne prepražené maslo. Jedlo sa to tak, že lyžicou sa odkrojilo z polenty( zamišky),trochu sa lyžica s zamiškou ponorila do tekutého masla a zapíjalo sa to kyslím mliekom.Aj teraz si to občas urobím, je to fajn.
dnes konecne doslo aj na tento recept, mozem povedat, ze ked som ju nakrajala a ochutnala, tak som bola z tej chuti celkom rozpacita, ale po ugrilovani a s omackou ...tak to uz bola ina kava.
Este by som doplnila k receptu, ze polentova kukuricna muka sa ma vlievat do vriacej vody..ja som to vobec nevedela a z receptu mi to nebolo jasne, tak som hladala v inych receptoch. no a dala som lyzicku soli..spociatku sa mi zdalo, ze je to dost vela, ale tak nejako som si uz zvykla.
pre mna to je netradicna a chutna priloha.
velmi dobre je este pridatdo hmoty parmezan asi 100 nastrhat a pretlaceny cesnak 3 struciky
Polentu je dobré opravdu GRILOVAT, jen lehce potřít máslem. Ne na pánvi ve vrstvě másla, pak se ztrácí kukuřičná chuť a polenta dostane jiný rozměr - kromě toho je to zbytečně mastné a k jídlu se šťávou nebo omáčkou se to moc nehodí
ano da sa treba pridat do vody maslo a cukor, potom je to dobre jest ako kašu s kakaom alebo cokoladou.
Da sa polenta pripravit aj na sladko?
Je to presne ako ked uvaris krupicovu kasu a poriadne hustu, akurat chuti po kukurici :)
Polentu som este nikdy neskusala uvarit. Ako to chuti? Da sa to k niecomu chutovo prirovnat?
super+1
no...pozriem co mnichovske obchody ponukaju...
Skus rozhodne k masu ak je tam omacka je takto grilovana vynikajuca, ak mozem poradim este jednu vec ak si ju este nevarila z kukuricnej krupice, kup si radsej tu instantnu bio polentu je uzasna.
http://www.bio-obchod.sk/produkt-2832/kukuricna-po...
v zivote som polentu nejedla....rozhodne vyskusam