Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Prílohy |
![]() |
Čas prípravy: 20 minút + pečenie |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g zemiakov, soľ, rasca - použila som drvenú, maslo, olej
Olúpané zemiaky pokrájame pozdlžne na krížalky, umyjeme, osušíme a dáme do pekáča. Osolíme, výdatne posypeme rascou a dobre premiešame. Pokvapkáme olejom a pokladieme plátkami masla. Pečieme v trúbe 220 stupňov/ventilátor/25-30 minút - záleží od trúby, kým nemajú peknú zlatožlzú farbu. Zvonka mierne chrumkavé, zvútra mäkkučké a šťavnaté. Ideálna príloha k pečeným rybám, k pečenej hydine a k pečenému mäsu.
Zdroj: vlastný recept.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
a nemaju zemiaky supku?
Zemiaky majú šupu a preto sa šúpu a nie lúpu...
Ináč recept OK.
To co jsem psala níže - brambor se prostě přejíst nedá
Simonka, dakujem
taky mám ráda brambory jen tak na kmíně+1